Cumpărăturile online, garantate pentru prima dată în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cumpărăturile online, garantate pentru prima dată în România
Cumpărăturile online, garantate pentru prima dată în România

Un serviciu de garantare a cumpărăturilor online, denumit Garanţia Escrow, a fost lansat în premieră în România.

Potrivit okazii.ro, citat de Agerpres, Garanţia Escrow reprezintă un sistem de protecţie a tranzacţiilor efectuate pe Internet, sistem de care beneficiază atât cumpărătorii, cât şi vânzătorii.

Aceştia pot opta pentru Garanţia Escrow în momentul achiziţiei, respectiv a punerii în vânzare şi protejează produsul cumpărat şi suma aferentă până la finalizarea cu succes a tranzacţiei.

Concret, cumpărătorii îşi primesc banii înapoi dacă produsul livrat nu corespunde cu cel ales pe site, vânzătorii încasează banii direct în contul bancar, fără alte formalităţi sau întârzieri şi ambii au garanţia unui partener de tranzacţie serios.

De asemenea, prin sistemul Escrow, cumpărătorii plătesc mai puţin pentru transportul produsului, comparativ cu celelalte variante din piaţă: livrarea ramburs prin curierat rapid sau servicii poştale.

"Estimăm că acest serviciu inedit pentru comerţul electronic din România va aduce o şi mai mare creştere a numărului de produse de pe www.okazii.ro: de la cele 180.000 de articole prezente pe site, în decembrie 2008, suntem la 450.000 acum şi estimăm că vom depăşi 500.000 de produse până la sfârşitul acestui an", a declarat directorul de proiect, Cristian Darie.

În ciuda crizei financiare, comerţul electronic continuă să prospere: în septembrie 2009, peste 1,5 milioane de români au pus în vânzare sau au cumpărat ceva online.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite