Cum să montezi un candelabru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum să montezi un candelabru
Cum să montezi un candelabru

Corpurile de iluminat se livrează la pachet cu instrucţiuni precise, care fac montajul uşor. Bronz, lemn, alamă sau sticlă, dar şi cristale şi metale preţioase. Astfel de materiale sunt folosite în fabricarea candelabrelor.

Deşi aceste produse par destul de „încurcate” şi greu de asamblat, montajul lor este cât se poate de facil.

„Aceste produse pot fi montate efectiv de orice persoană, cunoascătoare sau nu. Şi asta pentru că folosim un sistem simplu de numerotare a componentelor anulând, practic, posibilitatea de a monta un candelabru greşit”, afirmă Andrei Florin. 

În această piaţă, recesiunea se simte numai pe partea clienţilor corporate. „Multe proiecte mari au fost amânate, astfel se simte o oarecare scădere a comenzilor din punct de vedere al volumului. În prezent, clienţii majoritari la noi sunt particulari, cu nivel de la mediu în sus”, spune Vladimir Foca, preşedinte al firmei producătoare de corpuri de iluminat Regal Decor.

În general, clienţii sunt din mai multe clase sociale, de la companii mici şi mijlocii, până la persoane fizice. „Clienţii diferă în funcţie de situaţia lor financiară şi de disponibilitatea lor pentru achiziţionarea corpurilor de iluminat”, opinează Andreea Preda.

Potrivit acesteia, clienţii fac parte din pieţe precum cea hotelieră, pentru săli de conferinţă şi nu numai, restaurante, dar şi case particulare nou construite sau în renovare. Înnobilarea candelabrului poate duce preţul final al acestuia la sume exorbitante.

Preţul maxim, 40.000 de lei

„Un candelabru cu peste 300 de becuri în 10-12 etaje, confecţionat din alamă ruluită, poate ajunge să coste şi 40.000 de lei”, declară Andrei Florin, director al producătorului de corpuri de iluminat Electro Lighting. În funcţie de materialele de fabricare, acest preţ poate fi şi depăşit.

„Se pot alege materiale precum cristalele Swarovski, argintul sau chiar aurul pentru confecţionarea unui candelabru, iar costul acestuia poate să depăşească şi 40.000 de lei, depinzând de numărul cristalelor sau de gramajul metalului preţios”, spune Andreea Preda, consilier vânzări a Decor Lighting.

În prezent, sumele investite în astfel de produse este de la câteva sute de lei până la 15.000 de lei. „În acest an, clienţii, exceptând bisericile, nu au dat mai mult de 15.000 de lei pe un candelabru, fiind preferate produsele mai ieftine”, explică Andrei Florin.

În anii trecuţi, diverşi clienţi solicitau la comandă candelabre înnobilate. „Acum aproape doi ani am realizat un candelabru, care a avut un cost de aproximativ 40.000 de lei”, mai spune Andreea Preda. Candelabrele disponibile în prezent în comerţ sunt mult mai uşoare decât cele clasice.

O noutate în domeniu este opţiunea de a fi montate regulatoare de tensiune. Astfel, proprietarul are posibiliatea de a regla intensitatea luminoasă şi implicit de a reduce consumul de energie electrică.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite