Criza încurcă relaţiile de plată dintre firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clienţii firmelor încearcă să amâne termenele de plată în cele mai multe cazuri, în timp ce furnizorii solicită achitarea anticipată a facturilor. Potrivit unui sondaj realizat de

Clienţii firmelor încearcă să amâne termenele de plată în cele mai multe cazuri, în timp ce furnizorii solicită achitarea anticipată a facturilor.

Potrivit unui sondaj realizat de compania KPMG în rândul directorilor financiari din întreaga lume, 92% dintre respondenţi susţin că, în cele mai multe cazuri, clienţii încearcă să amâne termenele de plată.

Pe de altă parte, 87% dintre cei chestionaţi au afirmat că furnizorii solicită plata anticipată a facturilor. Autorii studiului menţionează că, până în present, economia României nu a fost foarte grav afectată de criza financiară mondială, însă firmele româneşti ar trebui să se pregătească pentru riscul lipsei de lichidităţi.

O prognoză corectă a fluxului de numerar în ultimele 12 luni a fost realizată doar de 14% dintre respondenţii sondajului, în timp ce 5% dintre directori nici măcar nu au încercat să facă o astfel de previziune. Managementul cash-ului rămâne prioritatea majoră pentru 24% dintre respondenţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite