Continuă scăderile la Bursa de Valori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe o lichiditate de doar 2,8 milioane euro, piaţa a pierdut 0,65%. Cu toate că au deschis ziua pe creştere, toţi indicii de la BVB au închis şedinţa de ieri pe roşu, în timp ce indicii burselor europene înregistrau aprecieri.

Pe o lichiditate de sub 3 milioane euro, a patra şedinţă de tranzacţionare a săptămânii s-a încheiat cu scăderi la nivelul tuturor indicilor. În medie, acţiunile listate la BVB s-au ieftinit cu 0,65%, în timp ce la categoria blue chips, cei mai lichizi zece emitenţi au pierdut 0,01%.

În plus, în sectorul societăţilor de investiţii financiare, indicele BET-FI a coborât cu 0,55%, iar în cel energetic, indicele BET-NG a pierdut 0,61%.

La ora închiderii şedinţei de la Bucureşti, marile pieţe europene erau în uşoară creştere, trendul ascendent fiind urmat şi de bursele emergente din Europa Centrală şi de Est, care înregistrau creşteri cuprinse între 0,9% şi 3,8%.

Rulaj de 10,8 milioane lei

Investitorii au tranzacţionat titluri în valoare de doar 10,8 milioane lei (2,8 milioane euro), lichiditatea înregistrată ieri fiind mai redusă cu aproape 30% comparativ cu precedenta şedinţă.

‘’Probabil că cei care au vrut să vândă nu au găsit cumpărători şi nu este exlus să fie interesaţi să tranzacţioneze pachete mai mari de acţiuni în zilele următoare‘’, ne-a explicat Marcel Murgoci, director de tranzacţionare la Estinvest Focşani.

Cel mai mare rulaj din piaţă a fost atras de transferurile cu acţiuni Azomureş (AZO), care au reprezentat o cincime din valoarea totală trazancţionată ieri pe piaţa reglementată de la BVB. Astfel, pe o lichiditate de 2,2 milioane lei, acţiunile AZO au pierdut 14,29%, până la preţul de 0,1920 lei/titlu.

Specialiştii din piaţa capital spun că titlurile AZO au început să scadă imediat după apariţia unor informaţii privind faptul că aproximativ o mie de muncitori ai combinatului, reprezentând jumătate din numărul total al angajaţilor, vor intra de luni în şomaj tehnic. „Titlurile au suferit o scădere din cauza faptului că diminuarea activităţii va afecta profitul companiei“, adaugă Murgoci.

Creşteri în sectorul bancar

În clasamentul rulajelor au urmat tranzacţiile cu acţiuni SIF Oltenia (SIF5), în valoare de 1,4 milioane lei. La finalul zilei, un titlu SIF5 era cotat cu 0,7050 lei/acţiune, în scădere faţă de şedinţa precedentă.

Totodată, acţiunile BRD au atras o lichiditate de 1 milion lei, a treia valoare din piaţă, şi au înregistrat o creştere de 0,61%, până la preţul de 8,25 lei/titlu.

 În plus, acţiunile Erste Bank listate la categoria Internaţional s-au apreciat ieri cu 4,17%, până la cotaţia de 65 lei/titlu. În ceea ce priveşte acţiunile Băncii Comerciale Carpatica, acestea au stagnat la preţul de 0,1980 lei/titlu.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite