Constructorii de autostrăzi sloveni ar putea veni în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constructorii de autostrăzi sloveni ar putea veni în România
Constructorii de autostrăzi sloveni ar putea veni în România

Constructorii de autostrăzi sloveni ar putea veni în România, a declarat astăzi, la Târgu Mureş, ambasadorul Sloveniei, Marcel Koprol. Potrivit diplomatului, aceştia ar fi dispuşi să îşi împărtăşească experienţa, după ce au finalizat cel mai înalt sistem de drumuri din Slovenia.

"În acest moment suntem foarte interesaţi în construcţii. Ştiţi cum este sistemul de drumuri de aici, iar noi am finalizat cel mai înalt sistem de drumuri din Slovenia şi avem multă experienţă pe care putem să o împărtăşim”, a spus ambasadorul.

Marcel Koprol a atras atenţia că pentru a îmbunătăţi turismul din România este nevoie de drumuri mai bune. "Turiştii vin pe aeroport, dar de acolo cineva trebuie să-i transporte. Aveţi autostrada spre Constanţa. Din punctul nostru de vedere, un sistem bun de drumuri e absolut necesar pentru un turism bun. Sunt sigur că la fel e şi pentru România, sunt sigur că veţi face acest sistem. Fiindcă între turişti sunt mulţi cărora le place să şofeze, să călătorească, nu doar să ajungă undeva”, mai spus oficialul sloven.

Turismul este o mare industrie. Noi, în Slovenia, suntem mici, dar scoatem un miliard de dolari din turism. La nivelul României, multiplicaţi cu numărul de populaţie, să vedeţi cât iese”, a explicat Koprol.

Cu cocazia zilei mondiale a turismului, Marcel Koprol, ministru plenipotenţiar al Afacerilor Externe din cadrul Ambasadei Republicii Slovenia, a vizitat judeţul Mureş. El a participat la seminarul turistic “Sănătate şi natură”, organizat de asociaţia de turism ASTUR

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite