Berceanu: Consiliile locale vor să preia porturile mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Berceanu: Consiliile locale vor să preia porturile mici
Berceanu: Consiliile locale vor să preia porturile mici

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, astăzi, la Bechet, că cea mai mare parte din consiliile locale vor fi interesate să preia în administrare porturile mici de pe Dunăre pentru a revigora activitatea acestora, în condiţiile în care veniturile astfel obţinute vor ajunge în bugetele localităţilor respective.

„Cu siguranţă, autorităţile locale pot mai repede să gândească o serie de activităţi care să determine revigorarea porturilor mici de pe Dunăre, decât anumiţi administratori care sunt la câteva sute de kilometri distanţă şi care au în grijă câteva porturi, iar pe unii nici nu-i prea interesează”, a declarat Berceanu, citat de Agerpres.

Conform deciziei de reorganizare şi restructurare a agenţiilor din subordinea Ministerului Transporturilor, anunţată la şedinţa de guvern din cursul acestei săptămânii, consiliile locale au la dispoziţie 30 de zile pentru a-şi exprima opţiunea de preluare în administrare a porturilor mici. Porturile care nu vor fi preluate de administraţia locală vor fi plasate sub autoritatea Administraţiei Dunării Maritime Galaţi care, cel mai probabil, îşi va schimba denumirea în Administraţia Dunării Maritime şi Fluviale.

În legătură cu portul de la Bechet, Berceanu a anunţat că acesta va trece la Consiliul Local care a şi luat o decizie în acest sens.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite