Complex veterinar de lux de un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marco Vet este una dintre cele mai mari instituţii de gen din Europa, cu servicii complete pentru animalele de companie Complexul veterinar Marco Vet, ce se întinde pe o suprafaţă de peste

Marco Vet este una dintre cele mai mari instituţii de gen din Europa, cu servicii complete pentru animalele de companie

Complexul veterinar Marco Vet, ce se întinde pe o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi, în Pipera, nu este nici policlinică, nici hotel pentru animale sau adăpost. Este un complex modern, care le include pe toate acestea, cu aparatură de ultimă generaţie, în care animalele de companie să poată găsi absolut tot ce au nevoie.

Complexul poartă numele boxerului Marco, un câine special după care proprietara Liana Pepenică plânge şi astăzi. Povestea lui Marco este tristă, pentru că a plecat în "Paradisul Căţeilor" pe neaşteptate, în 2001, la vârsta de 5 ani, fără să poată spune ce îl doare. Astăzi, statuia lui de bronz străjuieşte intrarea principală a clinicii Marco Vet. Am aflat despre acest complex de la câţiva bucureşteni care au apelat la serviciile Marco Vet. Clientul mulţumit este cea mai bună reclamă, iar reprezentanţii complexului mizează pe acest lucru. Clinica arată mai bine decât multe spitale umane, iar animăluţele care ajung aici sunt tratate împărăteşte.

Păşim curioşi în recepţia clinicii la intrarea căreia stă Marco, un boxer de bronz, cu o vază de flori în faţa postamentului.

Un dog german imens care tocmai îşi "semna" biletul de externare ne ţintuieşte cu privirea urmărindu-ne fiecare mişcare. Toate înscrisurile de pe pereţi, tablourile, etichetele uşilor de cabinet sunt ticluite în limba căţelească. Constructorii au fost atenţi până la cel mai mic detaliu. Astfel, pe uşa directorului de resurse umane era desenat un iepure cu ochelari şi cu cravată, la toalete erau pictate pisici, respectiv câini, până şi minifântâna arteziană din curte era construită în jurul unui căţel sculptat cu un picior ridicat în sus...

Intrăm pe rând în fiecare cabinet în parte pentru a vedea minunea cu ochii noştri. Radiologie, stomatologie, bloc operator, urgenţe, chiar şi fizioterapie. Aparatura din cabinete şi costumaţiile personalului mă duc cu gândul la serialul "Spitalul de Urgenţă".

Aproximativ 70 de lei, o zi de cazare "all inclusive"

Oricât ar fi de bine dotat, de frumos şi de curat, un spital nu este un loc prea vesel. Câinii bandajaţi, care scot sunete plângăcioase şi tremură, nu îţi încântă deloc privirea. Aşa că ne-am grăbit spre "pensiunea pentru animale".

În aceeaşi cameră... de zi, personalul complexului a hotărât că trebuie să locuiască păsările exotice şi pisicile. Papagalii pot astfel să simtă adrenalina la maximum, iar pisicile vor face body building, de atâta învârtit în cuşti, cu ochii la păsările frumos colorate. Aceasta era prima cameră. Pisicuţele mai agere se pot caza în "apartamente de lux", cu două camere, iar grăsunii mai leneşi au la dispoziţie garsoniere. Cuştile pentru câinii ai căror stăpâni au plecat în concediu sunt cele mai interesante. Se întind pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi (37 de locuri), iar încăperile sunt împărţite în spaţiu de dormit cu încălzire în pardoseală şi curte.

Câinele este scos la plimbare de trei ori pe zi, hrănit şi, în plus, beneficiază de asistenţă medicală non-stop. Tot acest tratament costă între 56 şi 79 de lei pe zi.

Pensiunea şi şcoala de dresaj se întind pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi. Câinii au teren special pentru plimbare şi teren de dresaj, dotat cu instalaţie pentru nocturnă, pistă agility, alei speciale de dresaj şi personal calificat.

Şcoală de dresaj şi cosmetică pentru animale

Trei maidanezi erau deja pe terenul de joacă, iar la vederea dresorului au început să facă tumbe de bucurie. Vedeta pensiunii este însă un ciobănesc german pe care îl cheamă Alfy. A sărit prin cercuri, a escaladat trambuline, garduri, şi-a făcut bucuros numărul demonstrativ pentru presă. Comenzile nu le primeşte decât în limba germană şi, spre fericirea noastră, nu atacă decât la comanda instructorului.

Am vizitat mai apoi saloanele de cosmetică ale complexului Marco Vet. Peste tot mirosea atât de bine, încât aveai impresia că te afli într-o parfumerie de lux. Aici, animăluţele sunt tunse, frezate, parfumate, li se taie unghiile şi li se face baie. Totul arăta impecabil.

În toată această incursiune în lumea animalelor am fost însoţiţi de directorul general al clinicii, Carla Postolache. Preşedintele Marco Vet, Liana Pepenică, a venit doar să ne salute, ea preferând să fie "persoana din umbră". Am întrebat-o despre Marco şi, deşi au trecut mai bine de şase ani de la moartea acestuia, pe Liana au năpădit-o lacrimile şi nu a putut să vorbească. Ne-a spus doar că Marco Vet nu a fost privit niciodată ca pe o afacere, chiar dacă investiţia este colosală. "Tot ce am construit am făcut pentru Marco", a spus, printre lacrimi, Liana Pepenică.

Cât de profitabil este acest business în România? Directorul general al Marco Vet, Carla Postolache, nu poate estima, deoarece complexul veterinar funcţionează de doar şase luni.

78 de locuri de cazare la Marco Vet

- Clinica Marco Vet poate primi orice fel de animal de companie pentru tratament, de la câini şi pisici până la iepuri, hamsteri, păsări sau iguane. Personalul medical este format dintr-o echipă de doctori cu renume la nivel naţional.

- Suprafaţa totală a complexului (clinică plus pensiune) este de 10.000 de metri pătraţi, din care mai mult de jumătate este ocupată de padocuri externe şi pensiunea internă. Capacitatea de cazare este de 78 de locuri, iar animalele pot fi aduse la pensiune şi în regim de grădiniţă (cazate dimineaţa şi luate acasă seara).

- O consultaţie costă 35 de lei, o oră de dresaj 65 de lei, iar o zi de cazare la pensiune între 56 şi 79 de lei.

Marco Vet este un semn de civilizaţie. Ideea a fost să se construiască un complex de servicii complete pentru animalele de companie, aşa cum nu există nicăieri în România
Carla Postolache,
directorul general al Marco Vet

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite