Companiile vor avea acces la "Rabla"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din septembrie, agenţii economici vor putea să-şi schimbe maşinile mai vechi de zece ani, cu una nouă, prin intermediul programului "Rabla".

"Persoanele juridice vor beneficia de program pe trei ani fiscali, până în 2011, perioadă în care le vor fi alocate 60.000 de unităţi, ceea ce înseamnă un efort financiar de subvenţie pentru prima de casare de circa 55 de milioane euro", a declarat ministrul mediului, Nicolae Nemirschi.

În acest an, de la 1 septembrie, vor fi alocate 10.000 de maşini. Ministrul Mediului a adăugat că prima de casare va fi tot de 3.800 lei şi pentru companii, la fel ca şi pentru populaţie. Totodată, Nemirschi a apreciat că prima etapă, care s-a încheiat pe 29 mai, a fost un succes.

"Am încredere în acest program. Faţă de anul trecut, Rabla poate fi considerat un succes. Practic, în două luni au dat 20% din totalul maşinilor noi vândute pe piaţa românească. A fost un ajutor semnificativ pentru industria auto", spune oficialul. El consideră că odată cu extinderea programului, prin includerea autoutilitarelor de până la 3,5 tone şi nelimitarea numărului de autoturisme pe care le poate schimba o persoană, acest program se va derula în bune condiţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite