Coca-Cola a avut în 2006 un profit mai mic cu 1,71 miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coca-Cola, cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume, a avut un profit net mai mic în ultimul trimestru al anului 2006, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2005, din cauza

Coca-Cola, cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume, a avut un profit net mai mic în ultimul trimestru al anului 2006, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2005, din cauza cheltuielilor de 2,9 miliarde dolari ale celui mai mare îmbuteliator al produselor sale, transmite Reuters.

Venitul net al Coca-Cola a scăzut la 678 milioane de dolari, respectiv 29 de cenţi pe acţiune, de la suma de 864 milioane de dolari, adică 36 de cenţi pe acţiune, înregistrată în aceeaşi perioadă din 2005. Pierderile nete raportate au ajuns la 1,71 miliarde de dolari în trimestrul al patrulea din 2006, faţă de un rezultat negativ de 57 milioane de dolari în octombrie-decembrie 2005. Compania intenţionează să disponibilizeze şi 3.500 de angajaţi, echivalentul a 5% din numărul total, şi a anunţat că se va confrunta cu creşteri fără precedent ale costurilor unor materii prime în 2007 în America de Nord, în primul rând ca urmare a scumpirii aluminiului, folosit pentru cutii, şi a siropului de porumb, utilizat ca îndulcitor la fabricarea multor băuturi răcoritoare. Firma americană va restructura operaţiunile din Europa şi America de Nord, iar costurile planului de reorganizare sunt estimate la 300 milioane de dolari. Majoritatea disponibilizărilor vor fi efectuate în America de Nord, potrivit companiei.

"În 2006 ne-am întărit compania, ceea ce ne permite să absorbim fluctuaţiile de pe diferite pieţe şi a diferitelor categorii de băuturi, pe măsură ce continuăm să creştem în ansamblu", a declarat CEO-ul companiei, Neville Isdell, citat de AFP. "Acum avem o <> rezistentă care va susţine creşterea pe termen lung", a adăugat el. Profitul pe acţiune va scădea cu 5-10% în 2007, faţă de câştigul de 1,3 dolari raportat în 2006. Odată cu 2008, compania estimează că veniturile anuale vor avansa cu 4-5%, iar profitul pe acţiune va înregistra, de asemenea, creşteri de până la 9%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite