Chiriile de lux din Bucuresti, mai mici 24% față de 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sumele cerute în prezent de către proprietarii imobilelor de lux sunt cu aproape un sfert mai mici decât media pe 2008 și cu 10 - 15% mai reduse față de primul trimestru al acestui an, potrivit unui studiu realizat de agenția de consultanța imobiliară Luxury International

Cele mai semnificative scăderi la chiriile de lux s-au înregistrat în zona Dorobanți, în zona Parcului Herăstrău și pe Kiseleff. „Criza economică, care se simte destul de accentuat pe piața imobiliară românească, a tăiat între 1.000 și 1.500 de euro din chiria pe metru pătrat a unei locuințe de lux pe Dorobanțiˮ, se specifică în studiul menționat. Aceeași situație se înregistrează și in zona Parcului Herăstrău, unde chiriașii plătesc cu 34% mai puțin față de anul 2008.


Kiseleff, cea mai scumpă zonă

Proprietarii imobilelor de lux din Floreasca, din Primăverii și din zona Băneasa-Pipera au lăsat cel mai puțin la chirii. Astfel, în Băneasa-Pipera, un chiriaș de lux plătește, pe lună, pentru o locuință cu patru camere, între 1.700 de euro și 2.500 de euro. Cea mai scumpă zonă din Capitală rămâne zona Aviatorilor-Kiseleff, unde chiria lunară a unei locuințe cu patru camere pornește de la 3.000 de euro și poate ajunge la 4.500 de euro.
Conform datelor Luxury International, piața chiriilor de lux este susţinută de cererea care provine din mediul companiilor multinaționale, a expaților și a personalului diplomatic, chiriași care plătesc atât pentru amplasament, cât și pentru servicii și confort. Aceşti chiriaşi câștigă, în general, între 2.000 si 4.000 de euro pe lună. Segmentul este reprezentat de directori de companie, personalul ambasadelor, manageri de firme străine, rezidenți străini, oameni de afaceri, directori de companii multinaționale.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite