Cereri de finanţare de 87,7 milioane euro pentru industria alimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fermierii au depus în luna mai 63 proiecte de finanţare nerambursabilă cu o valoare totală eligibilă de 87,7 milioane de euro, potrivit datelor Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală

Fermierii au depus în luna mai 63 proiecte de finanţare nerambursabilă cu o valoare totală eligibilă de 87,7 milioane de euro, potrivit datelor Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).

Solicitările au fost depuse pentru două noi scheme de ajutor din cadrul măsurii 123: creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere.

Este vorba de schema de finanţare XS 13/2008 prin care se pot obţine fonduri europene pentru proiecte destinate fabricării ciocolatei şi a dulciurilor, a pastelor făinoase, a produselor de patiserie şi de brutărie, pentru producerea de supe şi preparate concentrate, a laptelui praf şi chiar a îngheţatei.

Bani pentru investiţii în silvicultură

Potenţialii beneficiari au depus 29 de proiecte în valoare totală de 36,37 milioane de euro. Valoarea estimată a ajutorului de stat care va fi acordat prin această schemă este de 118,1 milioane euro, fonduri nerambursabile, reprezentând 80% finanţare europeană şi 20% de la bugetul de stat.

Prin schema de finanţare XS 28/2008 se pot obţine bani pentru proiectele care prevăd investiţii în silvicultură şi exploatarea forestieră, cum ar fi producţia de buşteni, recoltarea sau producerea de mangal.

De asemenea, tot prin intermediul acestei scheme se pot obţine fonduri pentru afacerile din domeniul colectării produselor forestiere nelemnoase din floră spontană, precum ciuperci, fructe de pădure, răşini şi pentru prelucrarea lemnului, cu excepţia mobilei.

Pentru această schemă, luna trecută au fost depuse 34 de proiecte în valoare totală de 51,35 milioane de euro. Acest tip de ajutor are o alocare de 110 milioane de euro pentru întreaga durată de aplicare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite