Cazarea la hotel s-a ieftinit cu până la 30%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazarea la hotel s-a ieftinit cu până la 30%
Cazarea la hotel s-a ieftinit cu până la 30%

Cazarea la hotelurile din România s-a ieftinit, în acest an, cu până la 30% faţă de 2008, ca urmare a crizei care a micşorat numărul de turişti. Astfel, dacă anul trecut o cameră la un hotel de cinci stele din Bucureşti costa 220 de euro pe noapte, acum a a juns la 160 de euro.

Cel mai mult s-au ieftinit hotelurile de patru şi de cinci stele din Bucureşti. În Capitală există doar patru hoteluri de cinci stele, unde o noapte de cazare costa, anul trecut, în jur de 220 de euro pe noapte. Acum, cazarea în aceleaşi locaţii costă aproximativ 160 de euro, în scădere cu 27% faţă de anul 2008.

Nici la hotelurile de patru stele, Bucureştiul nu stă foarte bine, beneficiind de doar 39 de astfel de unităţi de cazare, unde preţul era, în 2008, de 160 de euro pentru o noapte de cazare, iar acum a ajuns la 120 de euro, potrivit unui studiu al firmei de rezervări online, CaptainGo. „Scăderea gradului de ocupare a atras după sine o micşorare a tarifelor, la acest aspect adăugandu-se şi creşterea numărului de camere de hotel date în folosinţă, crescând concurenţa între hotelieri“, se arată într-un comunicat al CaptainGo. Potrivit reprezentanţilor companiei, trendul de ieftinire va continua şi anul viitor, când urmează să se mai deschidă câteva hoteluri în Bucureşti, care vor creşte concurneţa şi, implicit, vor micşora tarifele.

Litoralul a fost mai ieftin

Văzând că turiştii români s-au specializat în turismul de weekend şi că iau cu asalt staţiunile de pe litoral doar la sfârşitul săptămânii, hotelierii de la mare au micşorat, în acest an, tarifele cu 20%. În zadar, având în vedere că numărul de turişti a scăzut cu aproximativ 20% în această vară faţă de sezonul estival de anul trecut.

Patru stele pe Valea Prahovei cu 67 de euro


O noapte de cazare la hotelurile de patru stele din staţiunile de pa Valea prahovei costa, în 2008, în jur de 88 de euro. Acum, aceleaşi hoteluri practică tarife mai mici cu 21 până la 25%, informează sursa citată. Segmentul de două stele a înregistrat o scădere de 11%, de la 45 de euro pentru o cameră dublă în 2008, la 40 de euro în 2009 pe canalele directe de rezervare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite