Casco, numai cu franşiză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Introducerea franşizei la asigurările Casco este o obligativitate atât pentru companiile de profil, cât şi pentru şoferi, care sunt siliţi astfel să aibă un comportament responsabil în

Introducerea franşizei la asigurările Casco este o obligativitate atât pentru companiile de profil, cât şi pentru şoferi, care sunt siliţi astfel să aibă un comportament responsabil în trafic. În cazul poliţelor Casco ale companiei Generali, franşiza este obligatorie şi este de minimum 100 de euro, în funcţie de automobil.  

"Cu toate că scade cota de piaţă pentru poliţele CASCO, Generali şi-a redus anul trecut pierderile de peste cinci ori, pe total companie, în special datorită limitării pierderilor la asigurările auto", a afirmat Radu Ionescu, şeful Biroului Asigurări Auto din cadrul companiei.

Franşiza reprezintă partea din pagubă pe care o suportă clientul, în cazul producerii riscului asigurat. Ionescu a arătat că un client cu şase daune pe an nu poate accepta să încheie o asigurare cu franşiză, pentru că ar avea costuri prea mari şi, ca atare, apelează la un asigurător care nu percepe franşiză. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite