Carol Parc Hotel nu va fi scos la vânzare
0Adrian Petre, proprietarul unităţii de cazare, infirmă zvonurile apărute în piaţă privind o eventuală tranzacţionare a proprietăţii Carol Parc Hotel a fost inclus în lista celor mai
Adrian Petre, proprietarul unităţii de cazare, infirmă zvonurile apărute în piaţă privind o eventuală tranzacţionare a proprietăţii
Carol Parc Hotel a fost inclus în lista celor mai bune hoteluri în 2008 de către prestigioasa revistă americană Conde Nast Traveler.
Proiectul de suflet al Sylviei şi al lui Adrian Petre, hotelul de lux Carol Parc Hotel a necesitat trei ani de renovări şi o investiţie de peste şase milioane de euro. "După ce m-am luptat cu firmele de contrucţii şi birocraţia şi mi-am dedicat tot timpul acestui proiect, credeţi că aş scoate-o la vânzare acum?", se întreabă retoric Adrian Petre.
Iniţial, clădirea construită de arhitectul Şuter a fost cumpărată de familia Petre ca o simplă proprietate. Între timp, intuind valoarea imobilului, achiziţionat la preţul de 350.000 de euro, soţii Petre au decis să-l transforme într-un hotel unicat, prin amenajare, dar şi prin calitatea serviciilor.
"Probabil că toţi tinerii care lucrează la un moment dat în turism au ca ambiţii să devină manageri sau proprietari de hotel", spune Adrian Petre amintindu-şi de faptul că a lucrat în domeniul hotelier şi în Elveţia, dar mai ales în News York, în perioada dinainte de revoluţie. "Am încercat să fac ceva pe stilul hotelului american unde am lucrat, pentru că şi acela era relativ mic ca număr de camere, dar avea servicii personalizate pentru clienţii săi de top", mai povesteşte Petre.
"Când am cumpărat această casă, toată frumuseţea ei iniţială fusese acoperită de lucrările ulterioare. Pe măsură ce mai dădeam jos un rând de tencuială, descopeream detalii de arhitectură sau bucăţi de tapet seducătoare. Totul ne-a inspirat pentru reconstituirea casei în stilul în care a ridicat-o arhitectul Şuter la 1877", spune şi Sylvia Petre.
Omul de afaceri bucureştean, plecat din România în 1978 şi întors în 1990, a investit în acest hotel peste şase milioane de euro.
Cifră de afaceri de două milioane de euro
Clădirea a fost reamenajată cu societăţi de construcţii şi finisaje din străinătate. "Din cauza complexităţii lucrărilor de artă şi restaurare din clădire, dar şi ca urmare a lipsei de pregătire şi seriozitate a firmelor româneşti implicate în proiect, lucrarea a durat peste trei ani", a spus Petre. El a adăugat că, iniţial, lucrarea a fost începută cu firme de construcţii româneşti, care însă nu au respectat niciun proiect şi niciun termen. "Acest fapt a dus la rezilierea contractelor cu acestea", a arătat Petre.
Băile din camerele de la Carol Parc Hotel au faianţă Laura Biagiotti, cosmeticele aparţin firmei Bvlgari. În camere (şi băi), există plasme şi şemineuri funcţionale, paturi regale, cărţi vechi autentice legate în piele, mobilier din lemn nobil realizat la Verona, iar tapetul este din mătase.
Piesa de rezistenţă a hotelului este candelabrul de 14 metri, cu 2.000 de cristale Murano, care face legătura dintre cele trei etaje ale hotelului. Sursa de inspiraţie este Coloana Infinitului a lui Brâncuşi. Pentru că este un hotel exclusivist, preţurile pentru o cameră variază între 450 şi 1.500 de euro pe noapte. "Sperăm ca, în acest an, să obţinem o cifră de afaceri de două milioane de euro", a estimat Petre.
Deschis în septembrie anul trecut, hotelul de cinci stele a fost inclus deja în "Hot list hotels 2008" de prestigioasa revistă americană Conde Nast. Vizita ziariştilor respectivi nu a fost anunţată, iar personalul hotelului nu a ştiu că unitatea de cazare va face obiectul unei evaluări. "Bucuria a fost cu atât mai mare când am primit revista şi am văzut", povesteşte Petre, care speră să ridice serviciile hotelului şi ale personalului pe măsura aşteptărilor oaspeţilor pe care îi vizează.
Cel mai bun proiect de restaurare
Inaugurat în septembrie 2007, Carol Parc este singurul din România din categoria small luxury hotel. Localizată în zona parcului Carol, unitatea este clasificată la cinci stele şi are 19 camere, un restaurant cu bucătărie internaţională. În luna aprilie, Uniunea Arhitecţilor din România a desemnat hotelul deţinut de Adrian Petre drept cel mai bun proiect de restaurare din 2007. Hotelul i-a avut ca oaspeţi pe cântăreaţă Beyonce şi pe membrii formaţiei Deep Purple.
Povestea pe scurt a omului de afaceri Adrian Petre
Adrian Petre s-a întors în România în 1990, după ce a lucrat în domeniul hotelier în Elveţia şi SUA. A fost timp de opt ani reprezentantul firmei Bosch în România, investiţia iniţială ridicându-se la 100.000 de dolari. A deschis primul magazin de bricolaj din România, Mega Sarmis, în zona Militari, pe o suprafaţă de 3.500 mp. A avut primul magazin de mobilier importat din Italia.
A vrut să plece din România, dar lichidarea firmelor a durat aproape un an. Între timp, a făcut investiţii de milioane de euro în imobiliare, considerându-le în acel moment cele mai profitabile afaceri. Acum intenţionează să vândă toate proprietăţile pe care le are şi crede că momentul speculaţiilor în imobiliar a trecut.