CFR se va împrumuta pentru a plăti salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CFR se va împrumuta pentru a plăti salariile
CFR se va împrumuta pentru a plăti salariile

Angajaţii CFR Călători nu vor rămâne fără salarii, dar pentru asta compania apelează la cea mai riscantă formulă de finanţare: creditul bancar. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, la Ploieşti, că „la CFR Călători se face în aceste zile un credit ca să se poată plăti salariile“, lucru care „nu reprezintă o soluţie“.

Mai citeşte şi:

Braşov: CFR vrea să desfiinţeze Regionala CFR Braşov

EXCLUSIV CFR taie patru dintre cele opt regionale

„Faptul că mergem pe soluţia de a se lua credite ca să plătim salariile nu poate continua a nesfârşit, pentru că CFR Călători a fost până acum cât de cât solvabilă pentru bănci, în sensul că a putut dovedi că acest credit are de unde să fie returnat şi cu ce să fie garantat“. Pentru lunile următoare, CFR Călători „nu mai are cum să ia credite ca să plătească salariile, deci trebuie să intrăm pe alte soluţii, pe care o să le discutăm cu sindicatele“, a afirmat Berceanu.

Ministrul Transporturilor a mai spus că au fost deja demarate discuţiile cu o parte a liderilor sindicali, dar acestea vor continua după ce se vor întoarce din concedii şi ceilalţi sindicalişti.

„Noi am pregătit o serie de variante, lucrăm în continuare şi la alte posibilităţi şi când dânşii vor dori să începem în mod organizat aceste discuţii, le vom prezenta variantele şi vom vedea care dintre ele se conturează ca posibilă, întrucât, cel puţin în anumite cazuri, trebuie să aplicăm foarte rapid aceste lucruri pentru că s-a întârziat deja foarte mult“, a mai afirmat Berceanu, referindu-se la anunţatele disponibilizări din sectorul feroviar.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite