Videanu: Cea mai mare problemă o avem cu CFR Infrastructură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat astăzi că cea mai mare problemă o are cu CFR Infrastructură. Motivul îl reprezintă cele 1,2 miliarde lei datorie către furnizorii de energie electrică.

"Trebuie găsită o soluţie şi la Ministerul Finanţelor Publice, care nu a asigurat suficiente subvenţii", a anunţat Videanu.

În ceea ce priveşte acordul semnat anul trecut, care prevedea plata eşalonat a datoriilor acumulate de compania feroviară către furnizorii de energie electrică, ministrul Videanu a spus că "acest acord nu a fost respectat, s-au plătit numai două tranşe, după care s-au blocat".

Reamintim că ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei şi Finanţelor şi CN CFR SA au semnat anul trecut, în luna iulie, un acord, împreună cu cei şapte furnizori de electricitate. Prin acest acor, compania feroviară se angaja să plătească eşalonat datoriile istorice de aproape un miliard de lei către companiile de electricitate, tramite NewsIn.

La capitolul relaţii deficitare, Videanu a precizat că nici Romgaz nu este în fioarte bune relaţii cu ELCEN, cu companii din chimie şi cu CET-urile locale, din cauza datoriilor acumulate de aceşti consumatori.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite