CEZ a primit autorizaţia de înfiinţare a parcului eolian din Cogealac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CEZ a primit autorizaţia de înfiinţare a parcului eolian din Cogealac
CEZ a primit autorizaţia de înfiinţare a parcului eolian din Cogealac

Ovidiu Development, dezvoltatorul proiectului din comuna Cogealac din cadrul parcului eolian pe care cehii de la CEZ îl construiesc în Dobrogea, a primit autorizaţia de înfiinţare a noii capacităţi energetice din partea Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Autorizaţia a fost acordată la data de 2 iulie 2009 şi este valabilă pentru o perioadă de doi ani.

Astfel, parcul eolian care va fi construit în extravilanul comunei Cogealac, judeţul Constanţa, va avea o putere instalată de 192,5 MW şi fi format din 77 de turbine. Turbinele sunt produse de General Electric şi au puterea nominală de 2,5 MW, iar diametrul rotorului este de 100 de metri.

De asemenea, proiectul include realizarea unei staţii electrice de transformare în Cogealac de 33/110 kV. Totodată, dezvoltatorul proiectului va realiza linii electrice subterane de la centralele eoliene la staţia de transformare Cogealac, apoi de la această staţie la cea de la Tariverde, de 400/110 kV, unde se va realiza racordul propriu-zis cu sistemul energetic naţional.

Documentele ANRE menţionează că proiectul de la Cogealac are avizul tehnic de racordare la sistemul energetic naţional, emis de transportatorul de electricitate Transelectrica.

CEZ intenţionează să realizeze, în Dobrogea, cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o capacitate totală de 600 de MW, proiect estimat la 1,1 miliarde de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite