Bucureşti: cel mai mare Auchan din estul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sumele necesare investiţiei provin din surse proprii şi de la fonduri externe
Sumele necesare investiţiei provin din surse proprii şi de la fonduri externe

Avrig 35 şi Cascade Group vor investi peste 80 milioane euro într-un centru comercial, amplasat pe bulevardul Theodor Pallady din sectorul 3 al Capitalei.

Fondurile necesare vor fi asigurate din surse proprii, dar şi de la fonduri de investiţii din afara României. Centrul comerical va cuprinde, printre altele, cel mai mare hypermarket Auchan din estul Europei, cu o investiţie de 35 de milioane de euro şi o suprafaţă de vânzare de 20.000 de metri pătraţi, precum şi un magazin Decathlon.

„Banii vor proveni în cea mai mare parte din surse proprii, dar vom încerca să aducem bani şi din alte surse. Negociem cu trei fonduri de investiţii să atragem finanţare şi luăm în calcul şi vânzarea proiectului”, afirmă Alexander Hergan, directorul executiv şi unul dintre fondatorii Avrig 35.

 

Peste 100.000 de metri pătraţi

 

De asemenea, în cadrul proiectului va mai fi construit un magazin de bricolaj de 15.000 de metri pătraţi, unul de mobilă şi decoraţiuni de 25.000 de metri pătraţi, precum şi o galerie comercială cu peste 110 magazine, totalizând 20.000 de metri pătraţi. Astfel, suprafaţa comercială a Pallady Shopping Center va totaliza peste 100.000 metri pătraţi.

Construcţia proiectului urmează să înceapă în lunile mai-iunie. „Am ascultat piaţa, în ultimele şase luni sunt mulţi retaileri interesaţi să vină în acest proiect. Acum un an şi ceva nimeni nu venea. Acum au început”, a declarat Alex Van Breemen, director general al Cascade Group.

În afara centrului comercial, pe restul terenului vor mai fi dezvoltate alte două faze ale proiectului. Pentru fiecare dintre acestea vor fi alocate câte circa 80 de milioane de euro.

„Vor urma şi faza a doua şi a treia, pe care le vom anunţa la momentul potrivit. Iniţial doream să facem locuinţe într-una din faze, dar nu vrem să fim prezenţi pe o piaţă care nu poate încă să absoarbă cererea”, a precizat Hergan.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite