Birourile din România, mai scumpe decât în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
3.300 de euro este costul anual de ocupare pe post de lucru în Bucureşti
3.300 de euro este costul anual de ocupare pe post de lucru în Bucureşti

Diferenţa stă în spaţiul alocat fiecărui punct de lucru, care în România nu depăşeşte 11 metri pătraţi. De altfel, aceasta este şi cea mai mică suprafaţă întâlnită în Europa pentru un punct de lucru.

În Budapesta, media pentru punctul de lucru în birouri este de 12,6 metri pătraţi, în timp ce Praga oferă aproape 14 metri pătraţi. În Varşovia şi Kiev, valoarea este de 12 metri pătraţi.

Bucureştiul devansează Budapesta în clasamentul costurilor de ocupare a spaţiilor de birouri, realizat de compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox. Astfel, în Capitala României se înregistrează o valoare de 3.300 de euro per post de lucru anual, faţă de 3.250 de euro în cea ungară. Costul este mai mare pe metru pătrat ocupat, respectiv o chirie de referinţă mai mare în Bucureşti decât în Budapesta.

 

Întreţinerea unui angajat: 44 de euro pe lună

 

Peste Bucureşti în privinţa costurilor de ocupare se situează Praga, Kievul şi Varşovia, cu costuri anuale între 4.110 şi 4.220 de euro per post de lucru.  

La capitolul costuri de întretinere ale unui punct de lucru, respectiv angajat, acestea sunt comparabile în România, Ungaria, Cehia şi Polonia. Acestea se situează în jurul valorii de patru euro pe metru pătrat.

Ele sunt semnificativ mai mari la Kiev, unde se ridica la aproximativ şapte euro pe metru pătrat. „Cu toate acestea, capitala Ucrainei a înregistrat o diminuare de 51% a costurilor de ocupare, de la un an la altul”, a declarat Bogdan Sergentu, Head of Valuations&Consulting, DTZ Echinox.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite