Biroul de lângă Catedrala "Sfântul Iosif", cel mai scump din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cathedral Plaza, poate cel mai controversat proiect imobiliar al ultimilor ani, a fost lansat ieri oficial pe piaţă. Clădirea de birouri, situată în plin centrul Capitalei, bifează deja

Cathedral Plaza, poate cel mai controversat proiect imobiliar al ultimilor ani, a fost lansat ieri oficial pe piaţă. Clădirea de birouri, situată în plin centrul Capitalei, bifează deja câteva recorduri pe piaţa autohtonă de profil. Dincolo de înălţimea impresionată a construcţiei, peste 75 de metri, Cathedral Plaza se anunţă a fi şi locaţia cu cele mai scumpe chirii din România. În condiţiile în care preţul lunar pentru un metru pătrat de birou de clasa A într-o locaţie deosebită depăşeşte uşor 20 de euro, Daiana Voicu, directorul general al Willbrook Management, spune că vizează un nivel de tarifare superior cotei actuale a pieţei. "Nivelul chiriei va fi diferenţiat, dar pornind de la nivelul maxim de pe piaţă. Pot să spun doar că va fi cea mai scumpă clădire de birouri din Bucureşti din punct de vedere al chiriei", precizează Daiana Voicu.

Cathedral Plaza, o investiţie de 38 mil. euro

Un alt aspect inedit al proiectului este şi faptul că este prevăzut cu 10 săli de conferinţă. "Datorită faptului că am fost nevoiţi să construim pe mai puţin de jumătate din suprafaţa iniţială a terenului, am proiectat o structură înaltă, subţire şi foarte îngustă. Acesta este unul dintre motivele pentru care costul de construcţie este mai mare decât cel de pe piaţă, ajungând la 38 milioane de euro", a declarat directorul Willbrook Management. Cathedral Plaza va fi ocupat de chiriaşi la sfârşitul acestui an. Imobilul este în prezent în faza de finisare. Cele 18 etaje ale sale aruncă pe piaţă aproximativ 15.000 de metri pătraţi închiriabili şi pune la dispoziţia viitorilor locatari circa 250 de locuri de parcare.

Bucureştiul bate Budapesta pe segmentul office

Tot sfârşitul acestui an este şi momentul în care Bucureştiul va depăşi Budapesta în ceea ce priveşte suprafaţa de spaţii de birouri. "La finele anului trecut, stocul de spaţii de birouri din Bucureşti a fost de 1,2 milioane de metri pătraţi, urmând ca în acest an să fie finalizate proiecte cu o suprafaţă totală de 400.000 de metri pătraţi. Astfel, până la sfârşitul acestui an se va atinge nivelul din Budapesta, iar la finele anului 2008, pe cel din Praga", a declarat directorul de investiţii al CB Richard Ellis, Viorel Lăcătuş.

Un alt aspect interesant semnalat de reprezentantul companiei imobiliare este şi o reorientare a marilor chiriaşi dinspre zona de nord către cea centrală. Un motiv frecvent invocat de chiriaşi, spune Viorel Lăcătuş, este faptul că mulţi angajaţi migrează către locuri de muncă la care au un acces mai uşor. "În perioada următoare vom asista la o creştere a chiriilor pentru imobilele din centru, mai ales că în ultima perioadă se observă o migraţie a companiilor din partea de nord a Bucureştiului, unde infrastructura rutieră nu este foarte bună, spre zonele centrale. Acest fenomen va pune presiune pe nivelul chiriilor", a mai declarat Lăcătuş.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite