Billa, Pic şi Spar, amendaţi de Consiliul Concurenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenţei a amendat cu 3,22 milioane lei (circa 850.000 euro) lanţurile de supermarketuri Billa România, Pic şi Spar, pentru furnizarea de informaţii incorecte în cadrul

Consiliul Concurenţei a amendat cu 3,22 milioane lei (circa 850.000 euro) lanţurile de supermarketuri Billa România, Pic şi Spar, pentru furnizarea de informaţii incorecte în cadrul investigaţiei derulate în sectorul comercializării produselor alimentare, se arată într-un comunicat al instituţiei.

„Informaţiile eronate au privit clauza clientului cel mai favorizat, care marchează obligaţia furnizorului de a oferi comerciantului cel mai bun preţ de pe piaţă. Societăţile respective au furnizat date incorecte cu privire la inexistenţa acestei clauze în contractele lor comerciale”, a motivat instituţia.

Potrivit Concurenţei, impactul clauzei clientului cel mai favorizat asupra pieţei reprezintă unul dintre elementele importante ale investigaţiei demarate în luna martie a acestui an, alături de impactul taxelor de raft şi de relaţiile pe verticală şi orizontală din sector.

Billa România a fost amendată cu 2,15 milioane de lei, Pic cu 819.000 lei şi Spar cu 256.000 de lei. Cele trei lanţuri de supermarketuri nu au comentat decizia Consiliului Concurenţei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite