Berkshire Hathaway revine pe profit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Berkshire Hathaway revine pe profit
Berkshire Hathaway revine pe profit

Compania Berkshire Hathaway, deţinută de omul de afaceri american Warren Buffett, a anunţat cele mai bune rezultate financiare trimestriale din ultimii doi ani datorită revenirii pieţelor financiare care au sporit valoarea investiţiilor companiei, potrivit Reuters.

Berkshire Hathaway anunţase anterior scăderea câştigurilor pentru şase trimestre consecutive. Dar, conform rezultatelor trimestriale profitul net al grupului de investiţii a crescut cu 14%, până la 3,3 miliarde de dolari, adică 2,123 dolari pe acţiuni clasa A, în creştere faţă de 1,85 dolari pe acţiune, în perioada similară din 2008.

Totuşi, profitul operaţional, excluzând investiţiile, a scăzut cu 22% până la 1,78 miliarde de dolari, adică 1,147 dolari pe acţiune, faţă de rezultatul din al doilea trimestru al anului 2008, de 2,27 miliarde de dolari. Veniturile Berkshire au scăzut cu 2%, la 29,61 miliarde dolari.

Valoarea de piaţă a companiei magnatului american Warren Buffett  a crescut cu 11%, până la 114,53 de miliarde dolari, faţă de nivelul de 102,8 de miliarde de dolari înregistrat în trimestrul precedent.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite