Berceanu introduce controlul cu cântarul pe podul de la Feteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Berceanu introduce controlul cu cântarul pe podul de la Feteşti
Berceanu introduce controlul cu cântarul pe podul de la Feteşti

Ministrul Transporturilor Radu Berceanu a declarat la Cluj, că va introduce controlul cu cântarul pe podul de la Feteşti-Cernavodă şi că pregăteşte pentru transportatori taxe similare cu cele plătite în statele europene.

Berceanu a afirmat că transportatorii nu au de ce să fie nemulţumiţi, în condiţiile în care ei sunt aceia care nu respectă prevederile legale.

Noi controale şi taxe pentru transportatori

"În continuare, lucrurile de acolo vor rămâne exact aşa cum sunt şi în plus vom introduce un cântar permanent, ca să nu mai meargă cu 60 de tone când trebuie să meargă cu 40 de tone şi să strice drumurile şi după aia tot ei să se plângă că nu sunt drumurile bune. O să introducem controlul la rovignetă, controlul la tahometre, adică toate controalele care, în alte ţări, când trec, le respectă cu mare sfinţenie, iar aici nu le respectă niciodată", a afirmat ministrul

În plus, acesta a declarat că doreşte să le demonstreze transportatorilor că România nu este "the land of nobody"
şi că se vor introduce, în curând, taxele pentru transportatori aplicate în Europa de Vest.

"În afară de prima zi, nu a fost niciodată niciun fel de coadă, în general sunt 1-2 maşini, eventual 3-4. Le transmit şoferilor care cred că în continuare o să fie în România că am de gând ca taxele care trebuie plătite şi pe care, când trec în Ungaria sau în Austria, le plătesc cu mare sfinţenie, încetul cu încetul să le plătească şi aici. Acolo nu e atât problema care se prezintă, ci dorinţa în continuare a transportatorilor să nu plătească rovignetele de o zi, inclusiv cei care fac curse cu pasageri zilnice", a mai spus Berceanu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite