Bentley, oficial în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să le facă viaţa mai uşoară românilor bogaţi şi pasionaţi de lux care mergeau până acum la Viena pentru achiziţia unui Bentley, marca britanică a decis să îşi deschidă din

Ca să le facă viaţa mai uşoară românilor bogaţi şi pasionaţi de lux care mergeau până acum la Viena pentru achiziţia unui Bentley, marca britanică a decis să îşi deschidă din septembrie un magazin de prezentare şi service în Bucureşti.

În regiune, Bentley mai este prezent oficial doar în Cehia, Polonia şi Rusia, ne-a declarat Adrian Pascu, brand manager Bentley şi Lamborghini în România.

Vânzările mărcii britanice în România explică "mutarea": 38 de modele nou-nouţe şi alte 53 second-hand înmatriculate doar în ultimul an şi jumătate, potrivit Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Reprezentantul Porsche România spune că pe străzile din ţara noastră circulă chiar 150 de Bentley. O astfel de bijuterie pe patru roţi costă în jur de 200.000 de euro şi va fi prezentată în sediul din Pipera al importatorului Porsche România alături de autoturismele Volkswagen şi Audi.

Cele aproximativ 150 de modele înmatriculate în România au fost de ajuns să convingă conducerea companiei că un showroom la noi este o investiţie profitabilă

Constructorul britanic de limuzine de lux Bentley va fi reprezentat în România de importatorul autoturismelor Volkswagen şi Skoda.

Dacă până acum românii cu bani pasionaţi de lux şi individualism dădeau fuga până la Viena să-şi comande un model Bentley, de la jumătatea lunii septembrie nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze decât până la Pipera. În showroomul Porsche Bucureşti Nord, unde sunt prezentate Volkswagen şi Audi, veţi putea admira şi bijuteriile pe patru roţi cu preţ de bază de 210 mii de euro bucata, fără taxe.

România se poate considera privilegiată, pentru că în Europa de Est marca britanică nu mai este prezentă oficial decât în Cehia, Polonia şi Rusia. Colaborarea dintre Porsche România şi marca premium a început anul trecut în luna septembrie, odată cu autorizarea primului service al mărcii din România.

45 de modele în şapte luni

Având în vedere preţurile piperate ale modelelor Bentley, marca britanică are succes foarte mare la publicul roman amator de lux şi individualism pe patru roţi. Asta pentru că, numai de la începutul anului au fost înmatriculate 45 de autoturisme Bentley, dintre care 17 noi-nouţe şi 28 la mâna a doua, în pofida faptului că nu exista un showroom specializat pentru această marcă, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

În total, pe străzile din România circulă aproximativ 150 de maşini Bentley, noi sau second-hand. Brand Managerul Bentley, Adrian Pascu, a declarat pentru "Adevărul" că potenţialii clienţi de Bentley sunt, în general, persoane cu vârste de peste 45 de ani, care şi-au construit singure afacerea şi care ştiu ce vor de la un autoturism.

Reprezentantul Bentley Bucureşti a spus că nu doar cei de vârstă mijlocie sunt clienţi ai mărcii britanice, ci şi persoane ceva mai tinere, de până în 35 de ani. "Am purtat discuţii cu persoane de 30-35 de ani interesate de Bentley, nu doar cu cei trecuţi de vârsta a doua".

Termenul de livrare este de patru luni

Cei care-şi doresc o asemenea maşină şi au un cont bancar substanţial pot comanda maşina la Porsche Bucureşti Nord din septembrie, iar termenul de livrare este de aproape 3-4 luni. În cazul în care posesorii sunt nevoiţi să facă o vizită la service, programarea pentru o revizie sau reparaţie se poate face în doar două zile.
Bentley este una dintre cele mai cunoscute şi mai longevive mărci de autoturisme de lux, istoria sa începând încă din anul 1919.

Record de vânzări în anul 2007

Anul trecut, producătorul britanic a consemnat un record, depăşind cifra de 10.000 de unităţi vândute. În present, portofoliul mărcii britanice constă din două linii de modele. Cele Continental, care fac parte din gama sportivă, coupeul GT, limuzina Flying Spur şi cabrioletul GTC. Acestea sunt completate de modele speciale GT Speed şi nou-venitul Flying Spur Speed. A doua linie de modele include limuzina Arnage, cabrioletul Azure şi coupeul Brooklands.

Pentru a veni în întâmpinarea aşteptărilor clienţilor acestei mărci de lux, Porsche România a început construcţia unui service şi a unui showroom dedicat, la cele mai înalte standarde. Noul distribuitor poartă numele comercial Bentley Bucureşti şi va fi localizat în Şoseaua Pipera-Tunari, la sediul Porsche România.

Până la finalizarea lucrărilor, preconizată pentru al doilea trimestru al anului 2009, activităţile de vânzare şi service se vor desfăşura într-o locaţie separată din cadrul distribuitorului pentru mărcile Audi şi Volkswagen, Porsche Bucureşti Nord. Începând cu luna în curs, Bentley Bucureşti oferă clienţilor, pe lângă activităţile de revizie, reparaţii postvânzare şi consultanţă la vânzarea de maşini noi marca Bentley. Clienţii potenţiali ai mărcii Bentley pot comanda deja orice model din gama curentă cu livrare încă în cursul anului2008.

45 de Bentley-uri înmatriculate doar anul acesta

De la începutul anului au fost înmatriculate 45 de autoturisme Bentley, dintre care 17 nou-nouţe şi 28 la mâna a doua, în pofida faptului că nu exista un showroom specializat pentru această marcă, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Spre comparaţie, în primele şapte luni ale anului trecut au fost înmatriculate doar 11 Bentley-uri noi şi 12 la second-hand.

Dacă anul acesta a fost unul spectaculos pentru Bentely în România, nici 2007 nu a fost unul prost: până în decembrie au fost aduse din showroomul din Viena, cel mai apropiat de România, 21 de autoturisme. În ultimul an şi jumătate, doar în lunile februarie şi martie din 2007 nu a fost înmatriculat niciun astfel de autoturism.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite