Bambusul, ideal pentru apartamentele de mici dimensiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perdele şi draperii, parchete şi pardoseli, uşi, rogojini sau tapet. Totul din bambus. Sunt elemente care, spun designerii, pot transforma o locuinţă cu aspect ponosit într-un cămin plin de

Perdele şi draperii, parchete şi pardoseli, uşi, rogojini sau tapet. Totul din bambus. Sunt elemente care, spun designerii, pot transforma o locuinţă cu aspect ponosit într-un cămin plin de farmec şi stil.

Bambusul este potrivit în special încăperilor mici, spune arhitectul Ina Cocioba de la City Project. Acesta  poate fi utilizat şi ca plantă vie. Încăperea capătă astfel ceva din aerul unei grădini japoneze. Uscat, este utilizat sub formă de bare decorative. Astfel poate îndeplini şi funcţia de perete despărţitor. Prelucrat are o gamă largă de întrebuinţări.

De la piese de mobilier, covoare până la  elemente decorative precum vazele, statuetele sau globurile, precizează arhitectul Irina Ionescu. Interiorul capătă  astfel un aspect aerisit, dominat de culori calde, cu linii curate şi materiale naturale care vin să completeze un design minimalist.

Îmbinare de lux şi trăinicie

Şi uşile pot fi  îmbrăcate în material realizat din bambus. La fel şi pereţii. „Un alt material interesant este tapetul realizat din bambus. Este o intervenţie care poate să schimbe radical aspectul unui interior. Tapetul bambus poate avea un aspect natural sau să fie finisat cu diferite culori şi texturi”, afirmă Ionescu. Piesele realizate din bambus sunt confecţionate de regulă manual.

Dimensiunile inegale ale materialului conferă un aspect unic şi original. Parchetul de bambus reprezintă una dintre cele mai populare variante în care acest tip de lemn este utilizat. „Pe lângă aspectul preţios, acesta are o rezistenţă mare şi se pretează unor interioare luxoase. Pardoselile de bambus este bine să fie folosite în zone cu trafic intens, pentru că, deşi este uşor, bambusul are fibră puternică şi flexibilă”, spune Cocioba.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite