CE Turceni împrumută 170 de milioane de euro de la BERD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CE Turceni împrumută 170 de milioane de euro de la BERD
CE Turceni împrumută 170 de milioane de euro de la BERD

Complexul Energetic Turceni şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare vor semna, mâine, acordul pentru un împrumut de 170 de milioane de euro, destinat lucrărilor de modenizare a grupului 6, a declarat preşedintele comisiei de negociere, Ionel Manţog, citat de NewsIn.

Procesul de obţinere a finanţării pentru modernizarea grupurilor energetice 3 şi 6 de la termocentrala Turceni a început în 2006 şi a fost tergiversat până la finalul anului 2008.

Negocerile cu BERD au fost reluate în februarie 2009, pentru finanţarea unui singur grup, întrucât analiza pieţei financiare arăta că nu se va putea obţine un împrumut la valoarea finanţării ambelor grupuri. Astfel, împrumutul contractat acum este mai mic faţă de cel pentru care s-a început negocierea în 2006.

Reprezentanţii companiei spun că, pe viitor, vor contracta alte credite, necesare atât pentru modernizarea grupului 3, cât şi pentru investiţii în minerit.

Complexul Energetic Turceni acoperă peste 11% din energia consumată în sistem. Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei.

CE Turceni include termocentrala Turceni, care are o putere instalată de 2.640 de MW, carierele Jilţ Sud şi Jilţ Nord, puse în funcţiune în anul 1977, şi mina Tehomir, funcţională din 1978.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite