BAT a vândut ţigări de aproape un miliard de euro - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre afacerile British American Tobacco, despre casa de avocatură Voicu&Filipescu sau rezultatele financiare ale companiei Celule Electrice. Printre alte subiecte tratate se numără şi reluarea activităţii de către Azomureş sau trimiterea în concediu a 150 de angajaţi de la Broker Cluj.

BAT a vândut ţigări de aproape un miliard de euro. Producatorul de ţigarete British American Tobacco (BAT) a înregistrat anul trecut afaceri estimative de 980 de milioane de euro pe piaţa locală, în creştere cu 31% în lei faţă de anul precedent, devenind astfel primul producător de bunuri de larg consum care se apropie de pragul de un miliard de euro. Piaţa tutunului, care se ridica la circa 2,5 miliarde de euro, este cea mai mare piaţă de bunuri de larg consum (produse alimentare, nealimentare şi băuturi, cu excepţia electrocasnicelor şi a autoturismelor) şi este împărţită de trei mari jucători: BAT, Philip Morris şi Japan Tobacco International (JTI), anunţă Ziarul Financiar.

Securizare de creanţă pentru credite de 262,5 mil. euro.
Casa de avocatură Voicu&Filipescu a acordat asistenţă juridică pentru securitizarea unei creanţe pentru un portofoliu de credite de consum în valoare de 262,5 de milioane de euro, aceasta fiind printre primele mişcări de acest tip pe piaţa românească. Astfel, un vehicul financiar a cumpărat creanţe în valoare de 262,5 de milioane de euro, aferente creditelor acordate de una dintre primele cinci bănci din România, pe care le-a transformat în trei obligaţiuni a câte 87,5 de milioane de euro, vândute altor două bănci printr-un plasament privat, potrivit unor surse apropiate tranzacţiei, citate de Business Standard.

Celule Electrice are un profit de 483.000 lei.
Societatea Celule Electrice Băileşti activează în cadrul industriei electrotehnice, fiind profilată în prezent pe producţia şi comercializarea întregii game de celule electrice de medie tensiune, de interior şi de exterior, echipamente automate pentru compensarea energiei electrice reactive de medie şi joasă tensiune, bare capsulate de medie tensiune. În primele 9 luni ale anului 2008, compania a realizat o cifră de afaceri de 4,8 milioane de lei şi şi-a diminuat profitul al 483.000 lei, potrivit Bursa.

Azomureş îţi reia activitatea.
Combinatul producător de îngrăşăminte chimice Azomureş din Târgu Mureş şi-a reluat, ieri, activitatea, iar cei aproximativ 2.500 de angajaţi care au fost trimişi în şomaj tehnic, în urmă cu două luni, au revenit la lucru. "Activitatea se reia, toţi angajaţii - circa 2.500 de oameni - sunt la serviciu, încet-încet repornesc toate instalaţiile, în funcţie de specificul fiecăreia. Aşteptăm să vedem programul anticriză al Guvernului, pentru că circulă tot felul de informaţii şi vrem să vedem concret dacă subvenţia îngrăşămintelor pe bază de cupoane figurează în acest program", a declarat preşedintele sindicatului "Alternativa 2002" din Azomureş, Dumitru Boantă, scrie Curierul Naţional.

Broker Cluj a trimis 150 de angajaţi în concediu. Conducerea societăţii de intermediere Broker Cluj, una dintre cele mai mari societăţi de brokeraj independente de pe Bursă, a anunţat că în urma deciziei Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) de suspendare a activităţii firmei, 150 de angajaţi ai sucursalei din Cluj au fost trimişi în concediu. Aceştia reprezintă circa 7,5% din cei aproape 2.000 de angajaţi care lucrau la sfârşitul anului trecut pe piaţa de capital. Potrivit reprezentanţilor Broker Cluj, cei 150 de oameni de la sucursala din Cluj trimişi în concediu timp de două săptămâni nu vor fi plătiţi, scrie Ziarul Financiar.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite