Ursus majorează capitalul Bere Azuga cu 41 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ursus majorează capitalul Bere Azuga cu 41 milioane de lei
Ursus majorează capitalul Bere Azuga cu 41 milioane de lei

Ursus Breweries, unul dintre principalii producători interni de bere, intenţionează să majoreze capitalul social al companiei Bere Azuga cu 41 de milioane de lei.


Conducerea Ursus Breweries, subsidiara gigantului americano-sud-african SABMiller, vor discuta în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) din 24 august despre majorarea capitalului social al companiei Bere Azuga cu 41 de milioane de lei, la 54,4 milioane de leiinformează raport al firmei transmis, luni, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Majorarea capitalului social ar urma să fie realizată prin emiterea a 5,12 milioane acţiuni, cu o valoare de emisiune de 8 lei/titlu, respectiv o valoare nominală de 2,5 lei/acţiune şi o primă de emisiune de 5,5 lei/acţiune.

Bere Azuga, preluată de compania Ursus Breweries la începutul anului, a anunţat în luna iunie că va opri producţia la fabrica din judeţul Prahova, va disponibiliza toţi cei 160 de angajaţi şi îşi va schimba obiectul de activitate din fabricarea berii în închirierea şi subînchirerea bunurilor imobiliare proprii.

Ursus Breweries a cumpărat, la începutul acestui an, 71% din acţiunile firmei Bere Azuga. Fostul acţionar majoritar, Valerii Moraru, mai deţine, prin intermediul societăţii Rombas Trans International, puţin peste 21% din titluri. Ursus Breweries deţine patru unităţi de producţie a berii la Timişoara, Cluj-Napoca, Buzău şi Braşov, având peste 1.500 de angajaţi.

Compania are o capacitate totală de producţie de 7,3 milioane hectolitri pe an, fără a include fabrica de la Azuga, cu o capacitate de 200.000 de hectolitri. Piaţa internă a berii valorează aproximativ un miliard de euro. Principalii competitor sunt multinaţionalele Ursus Breweries, Heineken România, InBev România şi United Romanian Breweries Bereprod care deţin, cumulate, peste 90% din piaţa internă de profil.

Consumul mediu de bere în România pe cap de locuitor este de aproximativ 81 de litri pe an, comparativ cu 160 litri în Cehia, 118 litri în Germania şi 111 litri în Austria. Consumul ajunge în Luxemburg la 106 litri, în Belgia la 96 litri, în Spania la 79 de litri, iar în Olanda la 78 litri, potrivit datelor Asociaţiei Berarii României.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite