Avizele pentru case s-au înmulţit cu peste 11%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru clădirile rezidenţiale a crescut cu 11,2% în primele opt luni, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor comunicate ieri de

Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru clădirile rezidenţiale a crescut cu 11,2% în primele opt luni, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor comunicate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS).  În perioada ianuarie-august 2008 s-au acordat în total 41.290 de avize pentru construcţii, cele mai importante majorări înregistrându-se în regiunile de dezvoltare Muntenia şi Bucureşti-Ilfov.

Astfel, în zona Sud-Muntenia s-a înregistrat o creştere cu 1.032 de autorizaţii, în Bucureşti-Ilfov de 899 autorizaţii, iar zonele Nord-Vest şi Nord-Est au raportat un avans de 857, respectiv 592 de autorizaţii, arată INS. De asemenea, zona Sud-Vest Oltenia a marcat un avans de 557 de autorizaţii. În schimb, în regiunea de dezvoltare Vest s-a înregistrat o scădere a numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale cu 392 de unităţi.

Suprafaţa utilă: peste 1,2 milioane mp

În luna august din acest an s-au eliberat 6.057 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 3,7% faţă de iulie 2008 şi cu 8,7% faţă de aceeaşi lună din 2007.

Statisticile INS mai arată că suprafaţa utilă ce urmează a fi construită potrivit avizelor acordate va totaliza 1,26 milioane de metri pătraţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite