Avioane Craiova, relansată la privatizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va relua procesul de privatizare a companiei Avioane Craiova, după ce negocierile cu singurul ofertant nu au fost încheiate până la

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va relua procesul de privatizare a companiei Avioane Craiova, după ce negocierile cu singurul ofertant nu au fost încheiate până la termenul de valabilitate a ofertei.

La licitaţia pentru vânzarea unui pachet de 80,9% din acţiunile companiei, organizată la începutul lunii mai, s-a înscris un consorţiu de firme româneşti, respectiv societatea Aerofina Bucureşti, SC A5 Invest SRL Caransebeş, SC A2 Impex S.R.L. Ploieşti, SC Uzuc S.A.

Ploieşti, unele dintre ele fiind controlate de omul de afaceri Ştefan Vuza. O fertantul a făcut dovada îndeplinirii criteriilor de precalificare şi participare, iar comisia de negociere a solicitat permanent, în decursul a nouă runde de negocieri, îmbunătăţirea ofertei.

Negocierile nu s-au finalizat până la data expirării valabilităţii ofertei (în speţă data de 10.07.2007) în urma a patru prelungiri succesive a câte 30 de zile fiecare peste termenul iniţial de 180 de zile de la data publicării anunţului. Avioane Craiova este o societate comercială mare, cu un capital social de 2.284.027,50 RON, ce are ca obiect principal de activitate construcţia şi reparaţia de aeronave şi nave.

AVAS deţine un pachet de 80,94% din pachetul de acţiuni, restul de 19,06% fiind deţinut de alţi acţionari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite