Au crescut costurile totale pentru o oră de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au crescut costurile totale pentru o oră de muncă
Au crescut costurile totale pentru o oră de muncă

Costurile totale pentru o oră de muncă în România au sporit în trimestrul al doilea, în medie cu 11,7% faţă de perioada similară din 2008, potrivit datelor Eurostat. Astfel, România ocupă al doilea loc în ceea ce priveşte ritmul de creştere din Uniunea Europeană.

În intervalul aprilie - iunie creşterea costurilor pentru o oră de muncă în România a scăzut cu 6,9 puncte procentuale faţă de avansul înregistrat în primele trei luni ale acestui an.

Costuri mai mari în industrie şi în construcţii

Pe ramuri de activitate, costurile orare cu salariile şi cu celelalte cheltuieli non-salariale s-au majorat în industrie cu 13,4% pe an, iar în construcţii cu 10,4% pe an. În acelaşi timp, în sectorul serviciilor s-a raportat o creştere anuală de 10,6%. La nivelul Uniunii Europene, Eurostat a estimat pentru trimestrul al doilea o creştere, în termeni nominali, cu 3,7% a costului cu forţa de muncă, în timp ce în zona euro, avansul a fost de 4%. Dintre statele comunitare, Bulgaria a avut cel mai mare avans al costurilor cu forţa de muncă în perioada aprilie - iunie 2009, de 15,5%. Pe poziţia a treia, s-a clasat Finlanda, cu un avans al costurilor cu forţa de muncă în trimestrul al doilea de 8,6% faţă de trimestrul similar din 2008. Totuşi, datele nu sunt însă ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite