ArcelorMittal revine pe profit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ArcelorMittal revine pe profit
ArcelorMittal revine pe profit

ArcelorMittal, cel mai mare grup siderurgic din lume, a revenit pe profit în al treilea trimestru şi a anunţat că prevede o ameliorare treptată a activităţii în ultimele trei luni ale anului, relatează Les Echos, citat de NewsIn.

Grupul a înregistrat un profit trimestrial net de 903 de milioane de dolari, în contextul în care analiştii mizau pe o nouă pierdere, de 14 milioane de dolari. Şi asta după trei trimestre consecutive de pierderi, ca urmare a declinului pieţei auto şi de construcţii. Grupul a înregistrat primele semne de revenire în intervalul iunie-septembrie, iar producţia ar trebui să urce la circa 70% din capacitate în al patrulea trimestru, potrivit reprezentanţiilor companiei.

Semne bune pentru sfârşitul anului

Profitul grupului înainte de taxe, impozite, depreciere şi amortizări (EBITDA) a fost de 1,59 miliarde de dolari în al treilea trimestru, în scădere cu 81% faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut. Însă, profitul a crescut cu 30% faţă de cel obţinut în al doilea trimestru din 2009.  Pentru al patrulea trimestru din 2009, compania estimează un EBITDA de 2 - 2,4 miliarde de dolari, pe fondul creşterii preţurilor la produse şi a ieftinirii materiilor prime.
Reprezentanţii ArcelorMittal au anunţat însă că se bazează pe o revenire a pieţelor din Statele Unite şi Europa în 2010. În schimb, grupul preconizează o creştere de 15% a cererii interne din China. ArcelorMittal are o producţie de de trei ori mai mare decât a următorului concurent, Nippon Steel, şi are o cotă de piaţă de aproape 8% la nivel mondial.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite