ArcelorMittal reporneşte o uzină în Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare producător mondial de oţel, ArcelorMittal, va reporni uzina pe care o deţine în Gent, Belgia, la mijlocul lunii august, ca urmare a faptului că stocurile se micşorează, iar cererea începe să-şi revină, relatează Reuters.

Oficialii companiei siderurgice avertizează, însă, că redeschiderea fabricii din Gent, care a fost închisă în aprilie în urma prăbuşirii cererii, nu înseamnă o revenire completă.

Aceştia susţin că piaţa va rămâne în continuare scăzută până la finele anului.

„După cum am anticipat, începem să întrevedem o revenire, datorită stocurilor care se epuizează. Totuşi, este important de subliniat că acest lucru nu înseamnă că vom vedea o revenire la cererea puternică din ultimii ani. Cererea reală va fi scăzută semnificativ în acest an”, a spus Marc Vereecke, şeful uzinei din Gent.

O nouă uzină cocsochimică în România

Ca rezultat al recesiunii, care a prăbuşit cererea globală de oţel, ArcelorMittal a închis multe uzine, însă a susţinut că va redeschide unele dintre ele când piaţa îşi va reveni.

În România, grupul deţine patru combinate, la Galaţi, Roman, Iaşi şi Hunedoara.

La Galaţi, compania a decis închiderea uzinei cocsochmice, cu promisiunea de a construi o altă instalaţie de acest tip până în 2011.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite