Aradul, capitala mallurilor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o populaţie de numai 172.000 de locuitori, Aradul este oraşul din provincie pe care se bat toţi marii retaileri. Nu mai puţin de cinci malluri au fost anunţate în ultima perioadă în oraşul

Cu o populaţie de numai 172.000 de locuitori, Aradul este oraşul din provincie pe care se bat toţi marii retaileri. Nu mai puţin de cinci malluri au fost anunţate în ultima perioadă în oraşul bănăţean. Ultimul dintre ele, AFI Palace Arad, chiar în cursul zilei de ieri.

"Investiţia pentru centrul comercial şi clădirea de birouri adiacentă se ridică la 103 milioane de euro. În următorii ani vom iniţia şi un proiect rezidenţial în imediata vecinătate a mallului", a declarat Reuven Havar, directorul pentru România al AFI Europe. Acest proiect al dezvoltatorului israelian este al cincilea din Arad şi urmează anunţarea unor proiecte precum, Galleria, Atrium Center, Armonia şi Tiago Mall.


Centrul comercial va cuprinde un supermarket, un cinematograf multiplex, circa 140 de magazine şi aproximativ 1.450 de locuri de parcare. Mallul va fi lansat pe piaţă în anul 2010. AFI Europe anunţă investiţii masive pe piaţa românească de retail, dar şi pe cea rezidenţială.

Compania va dezvolta zece proiecte imobiliare în România în următorul deceniu. "În următorii 10-14 ani, am planificat investiţii în România de peste două miliarde de euro, cu un accent deosebit pe piaţa centrelor comerciale. Totodată, vom construi circa 15.000 de unităţi în domeniul rezidenţial", susţine Reuven Havar. (Ionuţ Morariu)

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite