Apemin Tuşnad intră pe piaţa sucurilor cu un produs bulgăresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apemin Tuşnad a devenit în urmă cu două luni unic importator şi distribuitor în România al juice-urilor, nectarurilor şi ice tea-urilor aparţinând producătorului bulgar "Florina".

Apemin Tuşnad a devenit în urmă cu două luni unic importator şi distribuitor în România al juice-urilor, nectarurilor şi ice tea-urilor aparţinând producătorului bulgar "Florina".

Intrarea Apemin Tuşnad pe piaţa sucurilor din România, prin intermediul unei mărci bulgăreşti, este motivată de conducerea companiei prin prisma costurilor reduse.

"Opţiunea pentru un brand bulgăresc a fost legată în primul rând de costurile reduse de transport. Alegerea producătorului bulgar a avut loc şi în urma unor negocieri amiabile, în urma cărora cei doi producători au descoperit o compatibilitate sporită între planurile lor strategice. Nu a fost trecut cu vederea nici faptul că producătorul bulgar deţine locul doi pe piaţa de băuturi răcoritoare din piaţa vecină, cu o cotă de piaţă de 11,5%", a declarat pentru "Adevărul", Gyarfas Kurko, director general Apemin Tuşnad. Înfiinţată în 1993, Florina este o companie cu capital privat a cărei activitate include producţia şi distribuţia de băuturi răcoritoare necarbonatate şi carbonatate.

"Negocierile cu producătorul bulgar au început încă din toamna anului 2006, intrarea pe segmentul băuturilor răcoritoare fiind o urmare firească a dezvoltării companiei şi a încercării de a satisface gusturile consumatorilor români, care devin din ce în ce mai selectivi", precizează directorul companiei într-un comunicat. Compania bulgară deţine propria fabrică pentru producţia băuturilor răcoritoare din 1997.

Programul de investiţii a fost continuat în 2001 prin introducerea unui nou echipament pentru producţia de sucuri carbonatate în sticle PET şi inaugurarea unei noi instalaţii tehnologice pentru procesarea fructelor în piureuri şi concentrate. Produsele Florina vor fi disponibile şi pe piaţa românească în trei sortimente, respectiv Juice-uri (100% suc de fructe), nectaruri (25-99% suc de fruct) şi Ice tea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite