Anghel vrea o staţiune pe Valea Prahovei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până în anul 2014, omul de afaceri Florin Anghel estimează că va investi 100 milioane de euro în construirea de hoteluri, pensiuni şi a unui patinoar. După ce a plecat în februarie din Partidul Conservator şi a pierdut mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Anghel a decis să se concentreze mai mult pe business.

Este cunoscut ca om de afaceri de succes, dar recunoaşte că niciodată nu s-a ocupat de ele. Primordială a fost cariera profesională, care a culminat cu funcţia de director general la Romtelecom. Apoi s-a decis să-şi construiască o carieră politică, chiar dacă ar fi putut prelua oricând conducerea unei firme din portofoliu.

După facultate a renunţat la un job la Securitate pentru a da meditaţii la mate şi fizică, acasă, la Câmpina. Asta a făcut cinci ani până la revoluţie, când această „piaţă” a căzut. Nu s-a descurajat. Cu banii strânşi, împreună cu soţia, a făcut o casă şi a început... altceva. Mai întâi o croitorie, apoi un butic, chiar şi o crescătorie de porci. De fiecare dată când nu mai mergea, pornea spre alt bussines. „A fost o zbatere permanentă”, îşi aminteşte Anghel.

Florin Anghel nu se dă bătut. Nici în politică şi nici în afaceri. Grupul de firme Fibec, cu activităţi în construcţii şi industrie, a ajuns la o anumită maturitate, aşa că omul de afaceri, împreună cu asociaţii săi, s-a gândit să intre într-un domeniu nou - tentantele imobiliare.

Pe lista de noi provocări pentru Anghel se află un proiect greenfield pentru o staţiune turistică de pe Valea Prahovei. Are 100 de hectare la dispoziţie să viseze şi să creeze locuri atractive pentru turişti. Implementarea proiectului va dura cinci ani, dar la sfârşit peisajul de mărăcini va fi schimbat cu unul urban.

„Infrastructură nu există deloc“

Vor construi o biserică, un patinoar, un stadion, mai multe hoteluri de trei şi patru stele, un motel, câteva pensiuni, 200 de case, bază de ATV-uri, paintball. Şi acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le-a enumerat Anghel. Deşi vrea ca totul să fie gata în doi ani, măcar parţial, este mult de lucru. „Infrastructura nu există deloc: apă, canalizare, gaze, lumină. Nu există nimic.

Terenul este în pantă, altitudinea oscilând între 800 şi 1050 de metri. Nu este uşor de construit”,  spune omul de afaceri.  Mare parte din investiţii vor fi prin credit bancar, „nu are nimeni lichidităţi”, mai adaugă acesta.

În timpul liber, lui Anghel îi place să se ducă la golf. Iar de cele mai multe ori, pentru a face asta, nu trebuie decât să iasă din casă şi a ajuns direct pe „teren”. În grădina din spatele casei situate la marginea oraşului Câmpina are o privelişte de invidiat, iar un miniteren de golf este exact ce are nevoie când vrea să-şi limpezească gândurile.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite