Afaceri "în familie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afaceri "în familie"
Afaceri "în familie"

Acţionarul majoritar al Zentiva România, Sanofi-Aventis, vrea să cumpere pachetul de titluri pe care nu le deţine la compania românească, respectiv 25,09% din capitalul social. Grupul francez deţine aproape 75% din acţiunile producătorului de medicamente din România, prin intermediul grupului ceh Zentiva. Oferta de preluare a fost aprobată de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare.

Grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis, acţionarul majoritar al Zentiva România (SCD), fosta Sicomed Bucureşti, va lansa o ofertă de preluare a producătorului de medicamente autohton, în valoare de 73,2 milioane lei, operaţiune care ar putea fi urmată de delistarea companiei de la Bursă.

Acţionarul majoritar al Zentiva România, Sanofi-Aventis, vrea să cumpere pachetul de titluri pe care nu le deţine, respectiv 25,09% din capitalul social. Grupul francez deţine aproape 75% din acţiunile producătorului de medicamente din România, prin intermediul grupului ceh Zentiva.

Sanofi-Aventis oferă câte 0,7 lei pentru fiecare acţiune a companiei din Bucureşti, preţ cu 3,7% peste ultima cotaţie a titlurilor de la Bursă, de 0,675 lei.

Oferta de preluare se va derula în perioada 12 august - 22 septembrie şi va fi intermediată de divizia de brokeraj a BRD-Groupe Societe Generale.

În cazul în care, la finalul operaţiunii, Sanofi-Aventis îşi va majora participaţia la mai mult de 95% din capitalul Zentiva România, acţionarul majoritar poate solicita investitorilor minoritari să îi vândă titlurile, pentru ca mai apoi să delisteze compania.

Oferta de preluare a fost aprobată, marţi, de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare.

Zentiva România are un capital social de 41,6 milioane lei, divizat în 416,9 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Producătorul ceh Zentiva, parte a grupului francez Sanofi-Aventis, controlează 75% din acţiunile Zentiva România. Prin intermediul Venoma Holdings Limited, compania cehă are 51% din acţiuni, iar în nume propriu încă 24%.

În acţionariatul Zentiva se mai regăsesc fondul de investiţii Artio International Equity Fund, fost Julius Baer, cu 2,86%, două fonduri de pensii administrate de ING, care au cumulat 0,89% din capital, precum şi alte două fonduri administrate de Raiffeisen, cu puţin peste 0,17% din titluri.

Preţul acţiunilor Zentiva România a scăzut joi cu 1,46%, la 0,675 lei, cotaţie la care capitalizarea companiei este de 281,4 milioane lei.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite