Un nou preşedinte pentru Consiliul de Administraţie al Flamingo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un nou preşedinte pentru Consiliul de Administraţie al Flamingo
Un nou preşedinte pentru Consiliul de Administraţie al Flamingo

Dragoş Simion, preşedintele Flamingo România a renunţat la poziţia de preşedinte al retailerului de electronice, electrocasnice şi IT&C, potrivit unui comunicat al companiei. În locul său a fost numit Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, acţionar semnificativ la Flamingo International.

Compania a anunţat şi faptul că acţiunile deţinute de fondul de investiţii QVT Fund, reprezentând 22% din acţiunile Flamingo, au fost transferate către un fond străin. Potrivit lui Simion, retailerul va reveni pe creştere în următorii trei ani. „Compania deţine suportul majorităţii acţionarilor, iar băncile partenere au confirmat interesul pentru finanţarea suplimentară a companiei.Recapitalizarea Flamingo este asigurată acum, condiţionarea principală fiind reprezentată de primirea suportului furnizorilor şi al proprietarilor de spaţii comerciale, cu care Flamingo intenţionează să dezvolte parteneriate câştigătoare pe termen lung pentru toate părţile‟, spune acesta.

QVT vinde acţiunile

QVT Fund a vândut recent toate acţiunile pe care le avea la Flamingo International pentru 5,1 milioane de lei. Ieşirea QVT Fund din acţionariatul Flamingo a venit după o serie de litigii cu ceilalţi acţionari ai companiei. Potrivit informaţiilor retailerului, QVT va renunţa la toate acţiunile în instanţă îndreptate împotriva companiei, iar noii acţionari vor susţine strategia de relansare a firmei.

Cel mai mare acţionar al Flamingo este Daniel Cincă, care deţine 25,2% din capital, potrivit NewsIn. Omul de afaceri Dan Adamescu deţine prin intermediul firmelor Nova Trade şi Astra 17,54% din acţiuni. De asemenea, Alexandru Ion Ţiriac controlează 5,12%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite