Adjunctul lui Wolfowitz îi cere acestuia demisia de la Banca Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Graeme Wheeler, un înalt oficial de la Banca Mondială, i-a cerut superiorului său, preşedintele Paul Wolfowitz (foto), să demisioneze, după ce scandalul în care acesta a fost implicat a dat

Graeme Wheeler, un înalt oficial de la Banca Mondială, i-a cerut superiorului său, preşedintele Paul Wolfowitz (foto), să demisioneze, după ce scandalul în care acesta a fost implicat a dat naştere unui adevărat război civil în interiorul instituţiei. Wheeler, care este director general, a făcut această cerere în faţa tuturor oficialilor de top ai băncii, în timpul unei sesiuni extraordinare a întâlnirii săptămânale a conducerii BM, de miercuri. Atât ceilalţi manageri de top, cât şi vicepreşedintele Băncii Mondiale i-au sugerat lui Wolfowitz să renunţe la postul său. Wolfowitz, care a fost acuzat că a intervenit pentru a-i mări salariul iubitei sale, Shaha Riza, după ce aceasta fusese detaşată la Casa Albă, le-a răspuns însă managerilor că nu are nicio intenţie să plece din instituţie.

La câteva ore după întrunire, echipele regionale de manageri erau divizate în această problemă, arată "Financial Times". Managerii băncii din America Latină îl susţineau pe Wheeler şi ameninţau că demisionează în masă, dacă Wolfowitz nu renunţă la poziţia sa. Echipele pentru Asia de Est şi Asia de Sud erau, de asemenea, de partea lui Wheeler, în timp ce managerii din Africa şi Orientul Mijlociu îl susţineau pe Wolfowitz. În urma acestor evenimente, un purtător de cuvânt al Casei Albe, instituţie care l-a numit pe Paul Wolfowitz în funcţia de preşedinte al Băncii Mondiale, a comentat: "Preşedintele (n.r. - George W. Bush) are încredere deplină în preşedintele Wolfowitz."

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite