Acţiunile statului la hoteluri, vândute pe bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Tursimului va vinde în acest an la bursă acţiunile deţinute la şapte hoteluri, printre care Athenee şi Lido. Acţiunile vor fi vândute prin oferte publice secundare derulate la

Ministerul Tursimului va vinde în acest an la bursă acţiunile deţinute la şapte hoteluri, printre care Athenee şi Lido. Acţiunile vor fi vândute prin oferte publice secundare derulate la BVB, unde cele şapte companii sunt deja listate, după ce guvernul va aproba această procedură, a declarat ministrul de resort, Ovidiu Silaghi.

Instituţia a selectat companiile din totalul celor 23 de societăţi din turism cuprinse în programul de privatizare. "Această metodă este cea mai transparentă pentru o privatizare. Vom începe cu cele şapte companii pentru că sunt listate la bursă. Momentul în care va fi realizată vânzarea nu pot să îl anticipez acum, întrucât depinde de evoluţia cotaţiilor, dar cu siguranţă vă pot spune că va fi în acest an, atunci când putem obţine cel mai mare preţ", a spus ministrul.

Ministerul pentru Turism controlează companiile Predeal (90% din titluri), Litoral Constanţa (82,27%), Mamaia (96,57%) şi Neptun-Olimp - 52,22% din capitalul social. La celelalte trei companii instituţia deţine pachete minoritare cuprinse între 21% şi 42% din acţiuni, respectiv la Athenee Palace (33,98%), Lido (42,87%) şi Robinson (21,59%). Ana Hotels, firmă a omului de afaceri George Copos, împreună cu Ana Holding, Rom Tour, Tehnofrig şi Tempus Invest, deţin un pachet de 28,06% din capitalul Athenee Palace, conform ultimelor date disponibile la BVB. Alţi acţionari controlează 37,98% din acţiuni. Societatea Lido are printre acţionarii pe omul de afaceri Viorel Păunescu, alte participaţii fiind deţinute de Union International Center (10,63% din capital).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite