Acordul "Open Skies" ar putea afecta rutele naţionale din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înţelegerea de săptămâna trecută dintre SUA şi UE ca primă fază a acordului "Open Skies" a evidenţiat nevoia de construire a unei a treia piste pe Aeroportul Internaţional Heathrow, din

Înţelegerea de săptămâna trecută dintre SUA şi UE ca primă fază a acordului "Open Skies" a evidenţiat nevoia de construire a unei a treia piste pe Aeroportul Internaţional Heathrow, din Londra. Surse din interior au afirmat că pactul dintre SUA şi UE, care permite tuturor avioanelor de pasageri din UE să zboare în SUA, va însemna şi o lovitură pentru rutele naţionale pe măsură ce multe companii aeriene nu au suficiente aeronave pentru rutele spre SUA. Oficialii guvernamentali de la Londra sunt îngrijoraţi că unele companii aeriene ca BMI se vor orienta mai mult spre rutele cu destinaţia SUA, decât spre rutele naţionale, ca până acum, scrie "The Observer".

Temerile oficialilor britanici nu sunt chiar atât de lipsite de logică, mai ales că directorul executiv al BMI, Nigel Turner, a afirmat că este de aşteptat ca rutele domestice să fie înlocuite de cele spre SUA, când acordul "Open Skies" va intra în vigoare. El a mai adăugat că BMI ar putea începe cu trei curse pe zi spre SUA, spre Chicago, Carolina de Nord şi New York.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite