Zugrăvitul în regie proprie, de şapte ori mai ieftin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se apropie Paştele şi doriţi să daţi o nouă faţă apartamentului în care locuiţi. Cea mai simplă şi la îndemână soluţie este o zugrăveală proaspătă. Pentru această operaţiune

Se apropie Paştele şi doriţi să daţi o nouă faţă apartamentului în care locuiţi. Cea mai simplă şi la îndemână soluţie este o zugrăveală proaspătă. Pentru această operaţiune aveţi la dispoziţie două variante. Puteţi să faceţi totul singur, dacă sunteţi înzestrat cu un pic de simţ practic, sau să apelaţi la serviciile unei firme specializate.

Preţul, pentru situaţia în care vă luaţi inima-n dinţi şi vă hotărâţi să faceţi toată treaba singur, este de şapte ori mai mic decât dacă folosiţi serviciile unei companii de profil, şi asta pentru că în acest caz toate cheltuielile se rezumă la materiale. Aveţi nevoie de şmirghel de trei granulaţii diferite, pentru şlefuirea pereţilor şi tavanelor şi îndepărtarea straturilor de vopsea lavabilă veche.

Începeţi cu granulaţia cea mai mare şi reveniţi asupra suprafeţei cu granulaţiile mai mici. Spălaţi pereţii şi tavanele cu ajutorul unei bidinele îmbibate în apă. Trebuie să vedeţi dacă nu cumva există mici crăpături în stratul de sub vopsea.

Dacă este cazul, faceţi mici reparaţii cu ipsos, lăsaţi să se usuce şi şlefuiţi. Pe timpul şmirgheluirii folosiţi o mască, asemănătoare celor utilizate de medici, pentru a nu inhala praful degajat. Puteţi găsi astfel de măşti la farmacie. Este acum timpul pentru aplicarea amorsei de perete. Faceţi încercări pe suprafeţe mici pentru a determina cât anume să diluaţi amorsa.

Dacă săriţi peste această operaţiune, puteţi avea surpriza ca noua dumneavoastră vopsea lavabilă să cadă de pe tavan chiar în bolul cu ciorbă de miel de pe masa de Paşte. După ce amorsa se usucă aplicaţi, cu ajutorul trafaletului, primul strat de vopsea lavabilă după ce aţi adăugat în găleată apă în procent de 10%.

Aplicaţi al doilea strat nediluat. Preţul materialelor necesare pentru un apartament de două camere de 50 de metri pătraţi este de aproximativ 420 de lei. Dacă nu sunteţi mulţumit de rezultat, puteţi să vă supăraţi doar pe dumneavostră.

Firmele specializate acordă garanţie

Dacă aţi apelat la serviciile unei firme specializate şi nu sunteţi încântat de rezultat, aveţi pe cine să luaţi la rost. Mai mult, muncitorii trebuie să refacă treaba. Pentru serviciile firmei plătiţi însă peste 3.000 de lei, pentru acelaşi apartament de două camere, şi asta pentru că la preţul materialelor şi manoperei se adaugă şi diverse taxe, impozite şi alte costuri ale firmei. Numai manopera costă peste 1.200 de lei.

Transportul materialelor vă mai costă 35 de lei, iar diverse alte costuri ale firmei, precum manipularea materialelor sau impozitele pe salarii, mai încarcă nota de plată cu încă 599 de lei.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite