Vopsitul fără miros, doar cu produse ecologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vopselele ecologice sunt o opţiune la modă. Meşterii spun că acestea se aplică uşor, se usucă repede şi mai ales nu degajă miros specific. Avantaje suficiente pentru ca vopseaua

Vopselele ecologice sunt o opţiune la modă. Meşterii spun că acestea se aplică uşor, se usucă repede şi mai ales nu degajă miros specific. Avantaje suficiente pentru ca vopseaua tradiţională să piardă teren în faţa produselor moderne.

Dacă alegeţi să vopsiţi ecologic, trebuie să ştiţi că deosebit de importantă este pregătirea suprafeţelor pe care urmează să aplicaţi culoarea aleasă. Acestea trebuie să fie curate, uscate şi degresate.

"Dat fiind că pentru aplicarea acestor produse nu mai este nevoie să cumperi şi să foloseşti un diluant, ele având ca solvent apa, nivelul de preţ pentru utilizatorul final rămâne comparabil cu produsele alchidice, tradiţionale. Produsele ecologice se aplică uşor, nu au miros şi se usucă repede, permiţând astfel aplicarea să se facă impecabil, fără scurgeri sau efect de <> ", a declarat Aliz Kosza, director general al Fabryo.

Un alt avantaj al acestui tip de vopsele este compoziţia pe bază de apă, care lasă pereţii să respire. În plus, sortimentele ecologice au o aderenţă excelentă la substrat, se aplică uşor şi se usucă rapid. Dacă doriţi să finisaţi o suprafaţă nouă din zidărie, beton sau tencuieli, trebuie să lăsaţi această suprafaţă să se usuce şi să se maturizeze minimum 28 de zile. Totodată, este important să vă asiguraţi că spaţiul de lucru are o bună ventilare.

Nu folosiţi la peste 30°C

Pentru suprafeţele vopsite în prealabil se îndepărtează pelicula veche până la un suport adecvat şi se remediază fisurile şi alte impurităţi. Odată finalizată această etapă, se şmirgheluieşte şi se îndepărtează praful, pentru ca la final să se aplice vopseaua. Produsul se poate aplica cu pensula, rola sau prin pulverizare în două straturi. Se recomandă ca temperatura de aplicare să fie între minimum 15°C şi maximum 30°C. De asemenea, al doilea strat de vopsea trebuie aplicat după 6 ore. Uscarea finală se realizează în 24 de ore, consumul estimat fiind de un litru la fiecare 15 metri pătraţi.

Ţineţi cont, de asemenea, de timpul de uscare şi de re-acoperire, pentru că este posibil ca aceste perioade să varieze în funcţie de temperatură sau umiditate.

Produsele pot fi achiziţionate în recipiente de 0,75 kilograme şi 2,5 kilograme. Cea mai ieftină vopsea ecologică costă 2,1 RON/mp/strat (preţ de raft cu TVA inclus), iar emailul acrilic pentru interior şi exterior are preţul de 2,5 RON/mp/strat. În medie, sortimentele pe bază de apă costă 2,3 lei RON/mp/strat.

Ideale pentru camera copilului

Lacurile şi emailurile ecologice rezistă foarte bine în timp şi îşi păstrează luciul multă vreme, fiind recomandate în special pentru spaţii cu cerinţe speciale legate de igienă - camerele copiilor, spitale, hoteluri, spaţii de producţie din industria alimentară, farmaceutică sau cosmetică, în saloanele de frumuseţe sau în sălile de sport. "Solvenţii utilizaţi în vopselele convenţionale sunt respiraţi de copiii noştri în smogul cotidian şi afectează sănătatea fiecăruia dintre noi. Cu atât mai mult cu cât vopselele ecologice au acelaşi nivel calitativ cu vopselele pe bază de solvent dacă ne referim la culoare, rezistenţa în timp sau puterea de acoperire", concluzionează Ivan Sokolov, director general al Policolor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite