Vilă de nouă milioane de euro în Corbeanca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casă Corbeanca
Casă Corbeanca

Proprietatea din comuna limitrofă Bucureştiului a fost scoasă la vânzare în urmă cu două săptămâni. Comuna din apropierea Capitalei a devenit cunoscută de-a lungul ultimilor ani drept un adevărat rai imobiliar. Un loc în paradis nu este însă deloc ieftin. 

Vila, cu un stil arhitectural modern, este aşezată pe un teren cu o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, care beneficiază de amenajare peisagistică.

Este situată pe malul lacului Corbeanca şi are 2.400 de metri pătraţi construiţi, desfăşuraţi pe subsol, demisol şi parter. Preţul de strigare al proprietăţii este pe măsura dimensiunilor: nouă milioane de euro. La parter se regăseşte o zonă generoasă de recepţie, patru dormitoare cu trei băi şi toaletă de serviciu, bucătarie, dining (sufragerie) şi vestiar pentru piscină.

La demisol se află piscina, zona de spa cu toaletă, duş şi bar, zona de club cu biliard, bowling, cinema, toaletă şi spaţiile de personal cu bucătăria principală, spălătorie şi depozitare. La subsol se află toate sistemele care deservesc funcţionarea casei.

Pescuit sportiv şi echitaţie

Corbeanca este percepută drept o comună exclusivistă. Aşa şi este, cel puţin din perspectiva celor care s-au mutat acolo în ultimii ani. Angajaţii în poziţii superioare în cadrul marilor companii, dar şi patronii sau managerii firmelor româneşti au dus numărul populaţiei comunei în prezent la 4.620de locuitori şi 2012 locuinţe.

Corbeanca are o suprafaţă de puţin peste 30 kilometri pătraţi şi este alcătuită din patru sate. Face parte din judeţul Ilfov şi este situată la nord de Bucureşti, între valea Călugărului şi pădurea Vlăsiei, la 15 kilometri distanţă de Capitală.

Aceste repere localizează comuna în câmpia Vlăsiei - câmpul Snagovului, de-a lungul văii Călugărului, numită astăzi Cociovaliştea, pe conturul căreia curge un râu cu acelaşi nume şi unde găseşti multă verdeaţă şi linişte.

Cadrul natural deosebit cu lacuri şi păduri este propice ieşirilor la iarbă verde şi pescuit sportiv. Comuna este recunoscută pe plan naţional şi internaţional prin şcoala de echitaţie, aici desfăşurându-se numeroase competiţii de profil. Toate acestea contribuie din plin la atractivitatea imobiliară a zonei.



Luxul a scăzut mai puţin

„Proprietăţile asemenea celei descrise mai sus impresionează prin elemente ce ţin de aparenţă, amplasament, aspect, tradiţie şi alţi factori generatori de prestigiu şi dezirabilitate", spune George Ivan, consultant senior în cadrul companiei de consultanţă imobiliară DTZ
Echinox, în portofoliul căreia se află vila.

Altele, însă, deşi nu stau deloc prost la aspectele anterior men­ţionate, sunt speciale mai ales prin experienţă, prin sentimentul aparte pe care îl trăieşti în interior, printr-un confort unic.

Cu siguranţă segmentul de lux are trăsături particulare şi indiferent de evoluţia pieţei va rămâne sectorul cel mai bine protejat. Scăderea preţurilor pe această categorie s-a produs cu o „viteză" mult mai lentă decât cea a preţurilor locuinţelor destinate clasei medii.

Şi asta pentru că profilul cumpărătorului de lux nu s-a schimbat. Aceste proprietăţi au fost întotdeauna mai puţin dorite de către investitori şi mai mult de către utilizatorul final.

No title



Ce mai poţi cumpăra

La un preţ de aproape 15 milioane de dolari, ceea ce înseamnă peste zece milioane de euro, în Monaco îţi poţi achiziţiona o casă cu patru dormitoare lângă o grădină tropicală, dar şi lângă mare. Totul este întins pe o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi.

La 14.500.000 de dolari poţi avea un modern şi pretenţios penthouse, cu piscină interioară, în Monte Carlo, de 508 metri pătraţi, cu o vedere splendidă către cea mai apropiată grădină exotică.

Cu mai puţin de zece milioane de euro, negociabil, poţi achiziţiona o casă în Italia, construită în stil vechi, cu 13 dormitoare şi zece băi. Proprietatea are o suprafaţă de peste 2.500 de metri pătraţi construiţi şi un teren de 35 de hectare.

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite