Vânzarea utilajelor de construcţii, o afacere care se dublează de la an la an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare creştere din industria construcţiilor din întreaga Uniune Europeană. Un fapt statistic ce descrie România anului 2007. Această realitate s-a răsfrânt însă şi asupra

Cea mai mare creştere din industria construcţiilor din întreaga Uniune Europeană. Un fapt statistic ce descrie România anului 2007. Această realitate s-a răsfrânt însă şi asupra domeniilor conexe. Piaţa utilajelor de construcţii intră în al doilea an în care îşi dublează volumul.

"Piaţa utilajelor de construcţii a crescut spectaculos, iar prognozele pentru anul 2008 arată ca se va dubla din nou, în special datorită creşterii fără precedent din sectorul construcţiilor", a afirmat Petre Băbiceanu, directorul Terra România Utilaje de Construcţii.

Piaţa totală de camioane grele a fost la sfârşitul lui 2006 de 4.411 de unităţi, în creştere cu 70% faţă de anul precedent. Iar în 2007, APIA preconizează o creştere spectaculoasă a pieţei cu 140%.

"Pe lângă creşterea pieţei de camioane, se manifestă tendinţa de creştere a gradului de echipare a autocamioanelor cu instalaţii de ridicat. În cursul anului trecut, piaţa totală a fost de aproximativ 500 de unităţi. Piaţa stivuitoarelor este de asemenea în creştere, cu 57% în august 2007 faţă de luna similară a anului precedent. În acest caz, piaţa era estimată, la finele lui 2006, la un total de 2.545 de unităţi", a explicat Băbiceanu.

Şi Wolfgang Pilz, chief marketing officer al companiei Palfinger, unul dintre liderii mondiali în domeniul macaralelor montate pe autoşasiu, remarcă trendul ascendent al pieţei autohtone. "România este piaţa cu cel mai mare potenţial din regiune. Acest fapt se datorează boomului din domeniul construcţiei de locuinţe, dar şi lucrărilor tot mai numeroase de infrastructură", spune Pilz.

Terra România, afaceri de 65 milioane de euro

Terra România Utilaje de Construcţii, parte a concernului internaţional Industrie Holding, este unul dintre jucătorii care creşte odată cu piaţa. Reprezentanţii companiei estimează pentru 2008 o cifră de afaceri de 65 milioane euro.

Firma a vândut, anul trecut, 625 de echipamente pentru construcţii, iar anul acesta estimează că va depăşi 1.000. Pentru anul viitor, estimările reprezentanţilor firmei indică dublarea volumului de vânzări. Compania a investit recent circa cinci milioane de euro în construcţia unui nou sediu, inaugurat în comuna Tunari din judeţul Ilfov şi îşi propune ca, în următorii trei ani, să deschidă zece noi puncte de lucru în marile oraşe ale ţării.

"Am achiziţionat deja şapte terenuri în mai multe oraşe din ţară, inclusiv în Bucureşti, unde am plătit un preţ de 650.000 de euro pentru terenul din Tunari. Noul sediu din Bucureşti se întinde pe o suprafaţă construită de 4.000 de metri pătraţi, întreg terenul fiind de 18.000 metri pătraţi", a declarat Petre Băbiceanu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite