Tranzacţie-record pentru piaţa imobiliară autohtonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Achiziţia în valoare de 340 de milioane de euro a survenit pe fondul unei pieţe imobiliare mai degrabă în stagnare. RREEF Real Estate, parte a grupului german Deutsche Bank, a încheiat o

Achiziţia în valoare de 340 de milioane de euro a survenit pe fondul unei pieţe imobiliare mai degrabă în stagnare.

RREEF Real Estate, parte a grupului german Deutsche Bank, a încheiat o tranzacţie-record de 340 de milioane de euro. "A fost vândut întreg proiectul rezidenţial Upground şi două din cele trei imobile de birouri care urmează să fie construite lângă ansamblul de locuinţe", a declarat Gabriel Biriş, partener al firmei Biriş Goran, care s-a ocupat de tranzacţie din partea vânzătorului.

La lansare, reprezentanţii dezvoltatorului anunţau o investiţie de 260 de milioane de euro şi estimau o valoare de piaţă după finalizare de 450 de milioane de euro. Imobilele vor fi construite pe un teren de 44.000 de metri pătraţi, situat în nordul Capitalei, pe strada Fabrica de Glucoză, şi vor cuprinde în total 600 de apartamente şi spaţii de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 100.000 metri pătraţi.

Dezvoltatorul rămâne partener "joint-venture"

Tranzacţia în discuţie este o vânzare-cumpărare la termen, urmând ca proiectele să fie achiziţionate la finalizarea construcţiei. Potrivit termenilor tranzacţiei, Ioannis Papalekas, dezvoltatorul proiectului şi reprezentantul vânzătorului, va participa la cumpărare, ca partener "joint-venture" al RREEF, cu 22%. Echipa NNDKP, casa de avocatură care a asistat cumpărătorul, a fost formată din doisprezece avocaţi coordonaţi de doi parteneri, Francisc Peli pe partea de tranzacţii imobiliare şi Alina Radu pe finanţări.

RREEF Real Estate, active de peste 48,9 miliarde euro

"Proiectul a marcat un record pe piaţa imobiliară românească, însă şi din perspectivă juridică a fost unul extrem de complex, presupunând o coordonare riguroasă a multor detalii şi specializări juridice. Suntem onoraţi că am avut şansa să lucrăm cu un astfel de client. Profesionalismul şi prestigiul său au făcut posibilă finanţarea, chiar şi pe fondul unui context economic internaţional mai puţin favorabil", punctează Francisc Peli.

RREEF Real Estate face parte din RREEF Alternative Investments, departament ce administrează investiţii alternative la nivel global în cadrul diviziei Deutsche Bank Asset Management. RREEF Real Estate achiziţionează şi administrează investiţii în spaţii comerciale şi rezidenţiale şi în garanţii imobiliare în numele clienţilor săi, societăţi şi persoane din întreaga lume.

Oferta sa de produse este globală şi integrată, incluzând investiţii principale, investiţii imobiliare cu valoare sporită şi rată mare de profitabilitate şi valori mobiliare deţinute în societăţi ce au active imobiliare. RREEF Real Estate deţine peste 48.9 miliarde de euro în active pe care le administrează la nivel internaţional începând cu data de 31 martie 2008, se mai arată în comunicatul NNDKP.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite