Tranzacţie-record pe piaţa birourilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Allianz plăteşte 110,5 milioane de euro pentru trei centre de afaceri din Capitală Scăderea randamentelor în imobiliarul românesc aduce primele ieşiri de pe piaţă ale fondurilor

Allianz plăteşte 110,5 milioane de euro pentru trei centre de afaceri din Capitală

Scăderea randamentelor în imobiliarul românesc aduce primele ieşiri de pe piaţă ale fondurilor amatoare de risc. European Convergence Property Company (ECPC), fond de investiţii administrat de Charlemagne Capital, a vândut trei clădiri de birouri din Capitală diviziei de investiţii imobiliare a grupului german Allianz.

Cele trei imobile tranzacţionate sunt Millennium Business Centre, PGV Tower şi Construdava, iar suma plătită de cumpărător este de 110,5 milioane de euro. Randamentele celor trei locaţii sunt estimate la 6,4%, 6,55%, respectiv 7,2%. Dacă va fi finalizată, tranzacţia va aduce un câştig important fondului ECPC. Clădirile au fost preluate de ECPC pentru suma totală de 89,1 milioane de euro şi au fost reevaluate la 97,5 milioane de euro, în acest an.

Preţul final va depinde de rezultatele unui audit realizat după încheierea tranzacţiei, programată pentru sfârşitul lunii noiembrie. După rambursarea finanţării externe pentru proiecte, compania va înregistra un câştig net de 49,9 milioane de dolari, care include un profit de 15,9 milioane de dolari rezultat din investiţia iniţială. ECPC nu intenţionează să reinvestească profitul obţinut din tranzacţie. Fondul britanic va mai controla în zonă o singură proprietate, centrul comercial de tip mall Veliko Târnovo, din Bulgaria.

Compania nu este interesată de achiziţia de noi proprietăţi, în contextul reducerii substanţiale a randamentelor de pe piaţă, se arată într-un comunicat al ECPC. Fondul este administrat de Charlemagne Capital Limited, care mai gestionează şi European Convergence Development Company, companie care a achiziţionat, anul trecut, proiectul rezidenţial Asmita Gardens din Bucureşti.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite