Tot mai puţine autorizaţii de construire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul şantierelor se va micşora în următoarea perioadă
Numărul şantierelor se va micşora în următoarea perioadă

Numărul de autorizaţii de construire emise în luna ianuarie a scăzut la nivel de ţară, cu un picaj mai pronunţat în Muntenia şi Dobrogea.

În luna ianuarie a acestui an s-au eliberat 1.904 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 22,9% faţă de luna ianuarie 2009, potrivit unui raport emis de Insitutul Naţional de Statistică(INS). Din aceste acte,  64,2% sunt pentru zona rurală.

În Moldova, şantierele se menţin


Distribuţia pe profil regional evidenţiază o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale în toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante scăderi au fost în regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia unde au fost eliberate cu 116 acte mai puţin, urmată de zona Sud-Est cu 104 autorizaţii în minus comparativ cu situaţia din anul precedent. În Nord Vest au fost emise cu 94 autorizaţii mai puţin, iar în Bucureşti-Ilfov s-a înregistrat o scădere  cu 93 de autorizaţii. În Moldova diferenţele de la un an la altul în ceea ce priveşte apetitul pentru construcţii noi sunt minime. Astfel, la începutul acestui an aici au fost eliberate 474 de autorizaţii faţă de 478 anul trecut. Stabilitate la acest capitol s-a înregistrat şi în Banat, dar aici s-au cerut mult mai puţine acte, respctiv 142 de certificate. În total în prima lună a anului s-au eliberat 2.251 autorizaţii de construire pentru locuinţe, în scădere cu 46,1% faţă de luna ianuarie 2009. Au fost cerute doar zece acte pentru clădiri administrative noi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite