Topul celor mai scumpe camere de hotel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

24.000 de euro costa cazarea pentru o noapte în fiecare dintre cele mai scumpe cinci camere de hotel din Europa Centrală şi de Est Excentrici, în căutare de intimitate şi relaxare sau

24.000 de euro costa cazarea pentru o noapte în fiecare dintre cele mai scumpe cinci camere de hotel din Europa Centrală şi de Est

Excentrici, în căutare de intimitate şi relaxare sau doar foarte bogaţi, cei care sunt dispuşi să plătească sume fabuloase pentru o noapte de cazare au de unde alege. Chiar şi în Europa Centrală şi de Est există camere ce pot fi închiriate pentru sume de ordinul miilor de euro pe noapte. Cu banii plătiţi pentru un sejur de zece zile în cea mai scumpă cameră din regiune, 60.000 de euro, poţi cumpăra o garsonieră în Bucureşti.

Într-un top al celor mai scumpe camere de hotel din Europa Centrală şi de Est, Moscova conduce detaşat. Cele mai multe unităţi de cinci stele din capitala Rusiei dispun de apartamente prezidenţiale. Tarifele pentru acestea depăşesc cu uşurinţă 1.800 de euro, cât costă cea mai scumpă cameră de hotel din România, la J.W. Marriott.

Vederea la Kremlin costă 6.000 de euro

Pentru 215.000 de ruble ruseşti, adică aproape 6.000 de euro, hotelul Baltschug Kempinski din Moscova oferă spre închiriere pentru mai puţin de 24 de ore un apartament prezidenţial de 110 metri pătraţi. Contrar aşteptărilor, apartamentul dispune de doar două camere. Un plus este adus însă de vederea spre Kremlin. În preţul camerei este inclus şi accesul la toate facilităţile hotelului, precum piscină, şedinţe de spa, sală de fitness.

Rocco Forte Astoria, din St. Petersburg, este al doilea hotel scump din Europa Centrală şi de Est. Pentru 5.000 de euro, unitatea, construită la începutul secolului trecut, oferă un apartament prezidenţial cu două dormitoare. Suprafaţa acestuia este tot de 110 metri pătraţi.

Costurile de cazare foarte mari din Moscova se explică prin lipsa spaţiilor centrale pretabile hotelurilor şi a preţurilor ridicate practicate pe piaţa terenurilor. Capitala Rusiei este cunoscută şi pentru lipsa unităţilor destinate segmentului mediu şi a celor budget. La sfârşitul anului trecut, cel mai mare oraş european avea un total de 217 unităţi de cazare, cu 35.000 de camere. Dintre acestea, majoritatea se încadrează în segmentul business-class.

Hotelurile ruseşti nu sunt doar cele mai scumpe din Europa Centrală şi de Est. Moscova conduce detaşat şi la nivel mondial, cu un preţ mediu de 312 euro pe noapte. A doua capitală în topul celor mai scumpe în ceea ce priveşte preţul unei camere de hotel pe noapte este New York, cu o medie de 242 euro, urmată de Paris - 215 euro şi Dubai, cu 206 euro.

Austria, liderul Europei Centrale

Locurile trei şi patru în topul celor mai scumpe camere de hotel din Europa Centrală şi de Est sunt ocupate de două hoteluri austriece. Un apartament de 185 de metri pătraţi, situat la ultimul etaj din hotelul vienez Sacher, poate fi închiriat contra sumei de 4.950 de euro pe noapte.

Locaţia aparte, la marginea pădurii şi pe malul unui lac, precum şi cei 200 de metri pătraţi dispuşi pe două etaje ridică preţul celui mai scump apartament prezidenţial al hotelului Schloss la 4.550 de euro. Deşi are doar un dormitor, apartamentul beneficiază de cea mai bună privelişte din complex.

Cu toate că ţările devenite în ultimii ani membre UE sunt departe de a intra în topul celor mai scumpe camere de hotel din lume, şi aici sumele vehiculate sunt cel puţin piperate. Maximum de preţ pentru o noapte de cazare în Praga este de 2.000 de euro.

Hotelul de tip boutique Le Palais oferă un apartament prezidenţial cu cinci dormitoare dispuse pe o suprafaţă de 190 metri pătraţi. Mai scumpă în această privinţă este Budapesta, unde pentru o noapte într-un apartament de 142 metri pătraţi din hotelul New York Palace Boscolo trebuie să plăteşti 3.000 de euro.

Ultima poziţie din top cinci cele mai scumpe camere de hotel îi revine unui apartament prezidenţial nemţesc. Pentru 4.500 de euro poţi ocupa una dintre cele mai mari camere din regiunea analizată. Rocco Forte Villa Kennedy din Frankfurt dispune de un apartamentu de 326 de metri pătraţi.

Mersul preturilor

Cea mai scumpă cameră de hotel din lume este în Bahamas şi costă peste 16.000 de euro pe noapte. Apartamentul, ce dispune de zece camere, se evidenţiază nu doar prin preţul exorbitant, ci şi prin amplasamet. Acesta uneşte cele două clădiri-turn ale hotelului Atlantis.

Pentru aproape 15.000 de euro poţi închiria cea mai scumpă cameră de hotel din Europa, apartamentul prezidenţial al hotelului President Wilson din Geneva. Cea mai scumpă cameră newyorkeză se găseşte în hotelul Plaza şi costă până în 10.000 de euro.

Cunoscută pentru oferta turistică accesibilă, Turcia este însă prezentă şi în topul celor mai scumpe camere de hotel din lume, pe locul opt. Hotelul Ciragan Palace din Istanbul dispune de un apartament de 400 metri pătraţi care poate fi închiriat pentru aproape 5.000 de euro pe noapte.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite