Timişoara, Clujul şi Aradul, oraşele cele mai căutate pe piaţa spaţiilor industriale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ProLogis, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa internaţională a spaţiilor industriale, intenţionează să se extindă şi în marile oraşe de provincie din România. Reprezentanţii

ProLogis, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa internaţională a spaţiilor industriale, intenţionează să se extindă şi în marile oraşe de provincie din România. Reprezentanţii conducerii companiei au declarat că principalele oraşe vizate sunt Timişoara, Cluj şi Arad. "Pentru aceste localităţi există cea mai mare cerere din partea potenţialilor clienţi", a declarat Michael de Jong-Douglas, directorul regional pentru Europa Centrală şi de Est al ProLogis. Unul dintre principalii competitori ai ProLogis pe piaţa românească este deja cu un pas înainte în războiul de cucerire a provinciei. George Mărgescu, managing director Cefin, spune că firma pe care o conduce a demarat deja lucrările de construire a unor parcuri industriale în Timişoara şi Arad. "Împreună cu proiectul din Iaşi, Cefin va livra în următorii ani pe piaţa spaţiilor industriale din provincie aproximativ 100.000 de metri pătraţi", a declarat, pentru "Adevărul", George Mărgescu. Singura investiţie de până în prezent a ProLogis în România, care totalizează 80 milioane de euro, a fost inaugurată în cursul zilei de ieri. Parcul industrial Bucharest A1 scoate deja pe piaţă 53.700 de metri pătraţi închiriabili.

"Aproximativ 50% din această suprafaţă este preînchiriată", afirmă Muler Onofrei, market officer al ProLogis România.

Infrastructura condiţionează parcurile logistice

Următoarea etapă a construcţiei, constând în două clădiri cu o suprafaţă totală de 56.000 metri pătraţi, va fi iniţiată în vara acestui an. Proiectul final va avea o suprafaţă totală de peste 317.000 metri pătraţi, iar terminarea lucrărilor este estimată a avea loc în trei sau patru ani. Oficialul ProLogis, Michael de Jong-Douglas spune că România este o destinaţie foarte bună pentru investiţii deoarece piaţa imobiliară este mai dinamică decât în alte ţări din regiune. "Ce a făcut Polonia în zece ani, România a reuşit în 3-4 ani. Este un loc foarte bun de investit pentru clienţii noştri, deci şi pentru noi", conchide Douglas.

Muler Onofrei nuanţeză această declaraţie optimistă. "În următorii doi ani, evoluţia pieţei spaţiilor industriale este strict legată de dezvoltarea autostrăzilor, dovadă că cele mai importante parcuri industriale sunt lângă autostrada Bucureşti-Piteşti, iar dacă se va construi şi autostrada spre Braşov sau un ring al Bucureştiului se vor schimba multe pe piaţă", a adăugat Onofrei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite